23948sdkhjf

Gourmet-grønsager på Færøerne

Industriel produktion af grøntsager med gourmetpotentiale kan være på vej til Færøerne.
Grønsagsavleren Søren Wiuff og gourmet-kokken Leif Sørensen vil etablere en industriel produktion af grøntsager med gourmetpotentiale på Færøerne. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Idéen til de færøske gourmet-grønsager fik Leif Sørensen under et besøg i en privat have i Thorshavn, hvor han smagte den smagfulde krydderurt løvstikken.

Der dyrkes stort set ikke grønsager på Færøerne, men hvis løvstikke kan overleve i det barske klima på Færøerne, så mener Leif Sørensen ifølge Nordvestnyt, at øerne har potentiale.

Sammen med grønsagsavler, Søren Wiuff, har Leif Sørensen fundet et område på en af sydøerne, Sandøy, hvor det skulle være muligt at dyrke hele 150 forskellige grønsagsprodukter. Skriver Nordvestnyt.

På grund af den lavere temperatur vil grønsagerne være længere om at vokse sig store, og det skulle give nogle meget kraftige og dybe smagsnoter, der ellers er svære at opnå.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062