23948sdkhjf

Fynske vaskeeksperter: Vi kan nedbringe fødevarevirksomheders vasketid med 80 procent

Når danske og udenlandske fødevarevirksomheder skal have rengjort deres procesudstyr, kommer udstyret til rengøringen i rigtig mange tilfælde fra Jeros i Ringe på Fyn.

Og rengøringseksperterne med direktør Evita Rosdahl i spidsen kan glæde sig over, at der bliver solgt mere og mere Jeros-grej: Gennem de seneste år har virksomheden haft en årlig vækst på omkring fem procent. 

- Det er vi godt tilfredse med. Vi er ordreproducerende og holder os til det, vi er gode til. Vi har jo ingen serieproduktion, vi skal vokse i et stille og roligt tempo, påpeger Evita Rosdahl.

FLEST BAGERE

Rengøring af procesudstyr har altid været Jeros’ kerneforretning. Fødevareindustrien udgør langt den største del af omsætningen, og alene bagerisegmentet - såvel den lokale bager henne om hjørnet som den store, industrielle bager - udgør 60 procent af omsætningen.

Fastfood-kæderne og detailkæderne er to andre væsentlige kundesegmenter. 85 procent af den samlede omsætning går til eksport, hvoraf Tyskland suverænt er det største marked foran England. 

Væksten kunne sagtens ligge på et højere niveau. Men covid-19-situationen har ifølge direktøren betydet, at Jeros og forhandlernetværket ikke har kunnet deltage på internationale messer og besøge kunder og ad den vej skubbe på salgsarbejdet. 

Virksomheden med 60 ansatte producerer det meste selv. Dog bliver elementer som elstyring og opskæring af plader købt ude i byen.


Automatisering handler hos Jeros om at erstatte den manuelle vask af procesudstyr eller spuling med vandslange med en industriel opvaskemaskine, så slutresultatet bliver ensartet og bakteriefri. 


- Vores store fokusområde er vask af de afmontérbare dele. Vi kan nedbringe vasketiden med 80 procent. Vasketiden spiller en central rolle i produktionen og må aldrig gå ud over den enkelte maskines oppetid, pointerer product manager Per Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095