23948sdkhjf

Tre ildsjæle kæmper om Slagterprisen 2012

En københavner, en sønderjyde og en nordjyde har skilt sig ud som slagterfagets innovative ildsjæle. Derfor nomineres de nu til Slagterprisen 2012.
Det er ikke så lidt de tre nominerede til Landbrug & Fødevarers Slagterprisen 2012 skal kunne levere.

Slagterprisens jury har i deres udvælgelse lagt vægt på, at basishåndværket skal være i top. Derudover skal de nominerede vise vejen frem for slagterfaget: De skal være innovative ildsjæle, der tager afsæt i nutidige samfundstendenser, så slagterfaget gøres aktuelt for moderne, kræsne forbrugere. Og endelig skal de gode ideer kunne omsættes til cool cash.

De tre nominerede slagtermestre til Slagterprisen 2012, som uddeles for 13. gang, er: Jan Lund, Slagter Lund på Frederiksberg og i Torvehallerne, Morten Tramm, Salling Super i Aalborg, samt Hans Henrik Johansen, Aabenraa Slagteren.

Slagter Lund har egentlig base på Frederiksberg, men har netop udvidet til de fashionable Torvehaller i indre København. Adresserne siger meget om slagteren, som primært får sit kød fra håndplukkede gårde ved Mariager Fjord.

- Juryen har især vægtet Slagter Lunds ypperlige kvalitet. Alle 20 ansatte er fagudlærte og arbejder med det primære formål, at kunderne altid kan være helt sikre på ensartet høj kvalitet. Derudover er det dyreetiske i højsædet. Og netop det fokus passer glimrende til det kræsne hovedstadssegment, som butikkerne henvender sig til, siger Vickie Kristensen, som er markedskonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

Hos slagtermester Morten Tramm i Salling i Nordjylland er kvalitet også et varemærke. Samtidig er slagteren meget optaget af hele tiden at gå nye veje.

- Ud over klassiske kødvarer kigger Morten Tramm også helt andre steder hen. Han går ikke af vejen for alskens specialiteter eller for den sags skyld chokoladekage. Juryen har bidt mærke i, at hans iderigdom er så stor, at du hos ham kan være helt sikker på at finde nye, skæve produkter, som slet ikke har nået markedet endnu. Så længe produkterne fastholder den høje kvalitet, er der næsten ingen grænser hos Morten Tramm, siger Vickie Kristensen.

Ildsjæl og innovator er også to ord, man kan sætte på Slagterprisens tredje nominerede, Slagtermester Hans Henrik Johansen fra Aabenraa. Han udmærker sig desuden ved at have en yderst overlevelsesdygtig forretning.

- Johansens slagterbutik er eneste overlevende slagter i Aabenraa, hvor der tidligere har været hele 32 slagtere. Det viser en tendens over hele landet, hvor slagterbutikker viger pladsen for supermarkederne. Men Slagter Johansen holder ved og er oven i købet i rivende udvikling. Ud over hans fokus på dyrevelfærd har juryen lagt vægt på slagterens lokale forankring. Johansen producerer eksempelvis egnens specialiteter som surrib, kålpølse og grovhakket leverpølse, siger Vickie Kristensen.

I den kommende måned vil Slagterpris-juryen besøge butikkerne. Spændingen udløses dog først i august, hvor man ved et festligt arrangement hos vinderen hylder slagtermester og butik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063