23948sdkhjf

Ny mademballage inspireret af Lego

Plast Center Danmark og en række partnervirksomheder giver et bud på, hvordan fremtidens emballage til børnehavernes turmad kan se ud.
Stadig flere børn og unge lider af overvægt, og usund kost angives som en af de vigtigste årsager til, at de 4-18-årige har problemer med vægten. 3-6-årige børn spiser dagligt måltider, når de er i børnehave, og når de er på ture, er det vigtigt at maden er emballeret i en funktionel og indbydende emballage, der bevarer kvaliteten under transport og opbevaring.

Plast Center Danmark har i samarbejde med partnere udviklet en ny emballage (kaldet tusindbenet) til ture, en modulopbygget løsning, der kan sættes sammen efter behov og opfylder en række kreative og praktiske formål.

Tusindbenet er udviklet af kreativ direktør Dan Kjærsgaard, Emballage Bureauet i Kolding, og hans forbillede har været Lego.

- Mit mål har været at lave en emballage, der appellerer til børn og har så mange referencer til legoklodsen som muligt. Det er med sit naive formsprog og de afrundede hjørner ikke en traditionel fødevareemballage. Tusindbenet har nogle logistiske fordele for blandt andre de cateringfolk, der skal tilberede maden, siger Dan Kjærsgaard.

Spiren skal afprøve tusindbenet
Børnehavebørnene i den integrerede institution, Spiren i Tarp ved Esbjerg, skal i denne måned afprøve tusindbenet, når de er på tur ud i naturen.

- Generelt synes jeg, børn spiser godt, og en god, gedigen madpakke glider lige så nemt ned som en madpakke fyldt med pynt og unødigt indhold. Børn er glade for deres madpakke og madkasse, og nytænkning i form af en emballage, der kan bruges på en anden måde og sættes sammen som et tusindben, er spændende. Den vil vi gerne være med til at afprøve, siger institutionsleder Marianne Hansen.

Anne Mette Jensen, der leder Go’ mad til børn, en virksomhed drevet af Varde Kommunes med levering af mad til skolebørn og vuggestuer, betegner tusindbenet som en sjov og spændende løsning.

- Emballage er en udfordring i cateringbranchen og udgør en meget stor post på vores budget. I vores netbaserede salg har vi et kundegrundlag på 90 vuggestuebørn og 4.500 skolebørn, og turmadsprojektet har givet mig indsigt i en verden fjernt fra min egen, siger Anne Mette Jensen.

Om projektet – Udvikling af emballage til sund skolemad
Det tre årige projekts formål er at udvikle emballage til sund skolemad. Fokus er på turmad til børn i daginstitutioner med 3-6-årige som primær målgruppe. Turmadsprojektet er finansieret af EU’s regionalfond, Region Syddanmark samt private og offentlige virksomheder. Projektpartnerne er emballageproducenten Færch Plast, cateringfirmaet Go’ mad til børn, designfirmaet Emballage Bureauet, kemikoncernen BASF og Plast Center Danmark. Projektet slutter ved udgangen af august 2012.

Fakta om Plast Center Danmark
Plast Center Danmark (PCD) er etableret i 2003 som en erhvervsdrivende fond, hvis formål er at være et videns- og kompetencemiljø inden for plast- og polymerområdet. PCD er centrum for plastklyngen i Region Syddanmark, og centret er facilitator for Det nationale innovationsnetværk inden for plast, PlastNet, som gennem samarbejde mellem universiteter, vidensinstitutioner og virksomheder skal styrke danske virksomheder i den globale konkurrence.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109