23948sdkhjf

Det sker: Lokal smag på Ringkøbing

11 elever fra Skjern Tekniske Skole boltrer sig med sunde lokale fødevarer på Kulinarisk Vestjyllands fødevaremarked i weekenden. Over 40 lokale leverandører deltager.
Lørdag-søndag står Skjern Tekniske Skole klar, når Kulinarisk Vestjylland for femte år i træk åbner sit store fødevaremarked i Ringkøbing med over 40 forskellige leverandører, som præsenterer deres lokalt fremstillede fødevarer.

Erfaringsmæssigt tiltrækker fødevaremarkedet op til 5000 gæster.

- Den kommende weekend får vi rigtig mange sunde lokale madvarer i spil i Ringkøbing. Samtidig får vi rigtig mange forskellige fagområder i spil på bæredygtig vis, siger Karsten Klit Andersen - kok og faglærer på Skjern Tekniske Skoles levnedsmiddelafdeling,

Karsten Klit er tovholder på projektet, hvor eleverne dels vil producere gratis smagsprøver og dels demonstrere, hvordan man hurtigt og uden stort besvær laver sunde, velsmagende retter af lokale egnsprodukter. Som arbejdsplads får eleverne en stor vogn med professionelt udstyr stillet til rådighed.

- Det er en fornøjelse og meget spændende, at Kulinarisk Vestjylland vil bruge vore elever. Vi kommer sikkert til at improvisere helt vildt, og sikkert også til at imponere. Arrangørerne bliver ikke skuffet. Og heller ikke de lokale leverandører. Det er planen, at vi vil tage udgangspunkt i de lokalt fremstillede produkter, som de møder op med, siger Karsten Klit.

Formanden for foreningen Kulinarisk Vestjylland, Kent Viborg glæder sig lige så meget over det nye samarbejde.

- I forhold til bæredygtighed det utrolig vigtigt, at de unge mennesker i vort område får kendskab og tilhørsforhold til lokale råvarer. Også på den måde er det et fantastisk godt og helt nyt indslag på fødevaremarkedet, siger Kent Viborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063