23948sdkhjf

- Forbrugerne er vilde med nyudviklet fødevarebæger

Et nyudviklet papirbaseret bæger har potentiale til at erstatte millionvis af plastbægre til for eksempel creme fraiche, skyr og yoghurt og derved mindske miljøbelastningen fra emballage.

Det konstaterer Teknologisk Institut i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at instituttet netop har færdigudviklet nyheden i samarbejde med Arla Foods, Dagrofa og FCM Testing .

Projektet med navnet DairyFibreCup har ifølge Teknologisk Institut ført til "et nyt og banebrydende papir-baseret bæger, som kan erstatte plastbægere til syrnede mejeriprodukter".

Instituttet forventer, at man vil kunne erstatte 10.000 tons plastemballage med papiremballage.

Bægret er fremstillet af cellulosefibre, som er belagt med en tynd barrierecoating. I forhold til et typisk plastbæger, som i dag er udbredt til brug for syrnede mejeriprodukter, er klimaaftrykket ifølge Teknologisk Institut reduceret med mindst 50 procent

- Selv om bægeret er lavet af fornybare papir-fibre, og coatingen er bionedbrydelig, er det lykkedes at udvikle et vandtæt materiale, som er modstandsdygtigt og tæt nok til friske mejeriprodukter. Materialet giver forbrugeren en fornemmelse af hårdt, holdbart og tæt materiale, som føles nærmest glasagtigt. Den nyudviklede kop er fuldstændig bionedbrydelig, og den kan genanvendes som pap, siger seniorspecialist Søren Rahbek Østergaard, Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut har stået for design og pilotproduktion af den nye emballage, mens Arla Foods er i færd med at undersøge mulighederne for en større industriel produktion af de nye bægre.

FCM Testing har stået for test i henhold til lovgivningen om fødevarekontakt, mens Dagrofa – som står bag supermarkedskæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-køb – har undersøgt forbrugernes holdninger til at skifte plastbægre ud med det fiberbaserede bæger.

Forbrugerne er positive

Dagrofa har spurgt flere end 1.300 af sine kunder om deres holdning til den nye emballage.

- Vores forbrugerundersøgelse viste os, at forbrugerne er udpræget positive overfor de nye bægre – specielt fordi de er fremstillet af fornybart materiale og er faste at holde på. Der har jo været en del skepsis, efter at engangsplastsugerør blev forbudt og erstattet af sugerør i papir, men forbrugerne i undersøgelsen er virkelig begejstrede for de nye bægre, siger Karin Frøidt, koncernkvalitetschef hos Dagrofa. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094