23948sdkhjf

Kødskandale overrasker forbrugerorganisation - vil have lovgivningen strammet

Sagen om fundet af 250 ton gammelt kød hos Skare Meat Packers, som Fødevarestyrelsens Rejsehold beslaglagde efter et kontrolbesøg i december, bekymrer Forbrugerrådet Tænk.

Ifølge Camilla Udsen, der er projektchef for fødevarer i den uafhængige forbrugerorganisation, er der ingen logik i, at forbrugere kan risikere at købe op til 13 år gammelt kød.

Derfor ser projektchefen gerne, at myndighederne kigger på mulighederne for at stramme lovgivningen, skriver JydskeVestkysten.

- Der er intet krav om, at man skal skrive slagtedatoen på kød. Sagen hos Skare Meat Packers illustrerer, at der er et problem, når kød kan være så gammelt. Som en udløber af sagen arbejder vi for, at forbrugeren skal kunne se slagtedatoen på kødet. Alderen er ikke et problem i forhold til fødevaresikkerhed, men det kan være et kvalitetsproblem, fordi kødet kan ændre smag, siger Camilla Udsen til avisen og tilføjer, at man indledningsvist vil tage en dialog med Fødevarestyrelsen.

Frist udløber onsdag

I dag udløber den frist, som myndighederne har givet Skare Meat Packers til at indsende dokumentation på de omkring 250 tons kød, der har ligget på frost i op til 13 år.

Michael Rosenmark, der er leder af Fødevarestyrelsens Rejsehold, forventer dog ikke en afgørelse på sagen lige foreløbigt:

- Udgangspunktet er, at de skal sende noget ind 1. februar, og det, håber jeg da på, sker, og så kigger vi på det. Men det er jo et meget omfattende materiale, vi har bedt om, og som vi også skal have tid til at vurdere rigtigheden af, siger han til FødevareWatch.

Derfor er det fortsat uvist, om kødet skal destrueres, serveres til løver eller alligevel kan sælges, hvis Skare Meat Packers formår at opspore dokumentation for kødet.

Politianmeldelse snart klar

Ifølge FødevareWatch er Fødevarestyrelsen ved at færdiggøre sin politianmeldelse af Skare, der kommer i kølvandet på kontrolbesøget 8. december 2022, som lyder på flere forhold.

  • For ikke at kunne fremvise sporbarhed på 250 tons frossent kød.
  • For at forhindre rejseholdets kontrollanter i at komme ind i produktionen.
  • For at ommærke omkring 3,5 tons kød fra italiensk til tysk oprindelse.

Skare-koncernen blev grundlagt af Kurt Skare i 1972 og beskæftiger i dag omkring 650 medarbejdere.

Kurt Skare ejer fortsat virksomheden sammen med sin datter Gitte Skare.

Som reaktion på kødsagen har dagligvarekoncernerne Salling Group og Rema 1000 suspenderet samhandlen med Skare Meat Packers.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.51