23948sdkhjf

Kødfri færdigretter brager frem

Salget af de plantebaserede køderstatninger er godt og vel firdoblet fra 2018 til nu. Og for de kødfri færdigretter er salget cirka fordoblet, viser en undersøgelse foretaget af GFK for Landbrug & Fødevarer.

Ifølge Lærke Kirstine Lund, der er sektorchef for planter og planterige fødevarer i Landbrug & Fødevarer, er der flere årsager til den markante stigning.

- Der er et stort marked for madløsninger med flere planter. Flere er blevet bevidste i forhold til den mad, de spiser, og hvordan det er produceret. Her er der også en positiv indstilling til at købe flere danske råvarer, der samtidig ikke belaster klimaet mere end højst nødvendigt. 

- Vi ser også, at der de seneste år er sket en stor produktudvikling inden for lige præcis de her kategorier. Det betyder mange flere valgmuligheder, så flere forbrugere kan få fødevarer, der appellerer lige netop til dem, påpeger hun i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun de kødfrie færdigretter og plantebaserede køderstatninger, der har været i vækst siden 2018. Også bælgfrugtskategorierne som bønner, linser og ærter er at finde på den opadgående vækstkurve, viser undersøgelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078