23948sdkhjf

4,7 mio. til Madlandet i Vest

Et samarbejde mellem fire vestjyske kommuner skal være med til at skabe udvikling og vækst i den vestjyske fødevareproduktion.
Med projektet ’Madlandet i Vest’ har de fire kommuner Holstebro, Struer, Lemvig og Ringkøbing-Skjern valgt at fortsætte samarbejdet om deres indsats på fødevareområdet.

Projektet startede i foråret 2012 og løber indtil efteråret 2014, men det er først nu, at bevillingerne er faldet endeligt på plads.
Det bærende element for projektet er samarbejdet mellem de fire kommuner. Men udover kommunerne har også lokale aktionsgrupper, erhvervs- og turismeaktører, foreningen Regional Madkultur i Vestjylland samt andre relevante aktører andel i projektet.

- Sammen kan vi løfte så meget mere, men vi har også brug for, at målgruppen selv – altså vores producenter og spisesteder – i langt højere grad kommer på barrikaderne og er med til at skabe en udvikling af fødevareområdet, lyder det fra ’Madlandet i Vests’ projektleder fra Navigators, Kirsti Storinggaard, i en pressemeddelelse fra Struer kommune.

Den rullende procesvogn
Pengene i ’Madlandet i Vest’ skal bruges til en række konkrete aktiviteter. Blandt andet er en rullende procesvogn lige nu under udvikling. Vognen skal lejes ud til lokale fødevareproducenter, og skal indeholde alt det nødvendige udstyr, så de kan teste deres egne ideer i mindre skala, inden de investerer i dyrt produktionsudstyr. På den måde undgås dyre fejlkøb og producenterne får mulighed for at afprøve og udvikle deres ideer.

Andre tiltag er gavekasser med reklame for vestjyske produkter, fælles netværks- og messeaktiviteter samt en vestjysk kogebog. Tiltagene skal være med til at udvikle de vestjyske fødevarevirksomheder i en positiv retning, og på længere sigt håber initiativtagerne på at kunne bidrage til at øge omsætningen og beskæftigelsen i virksomhederne.

Spirende ideer
- Der er god grund til at sætte meget mere fokus på den regionale madkultur, for Vestjylland rummer så mange spændende og dygtige fødevareproducenter, restauranter og gode råvarer. Og jeg ved, der er mange spirende ideer og nye, utraditionelle samarbejder på vej, som jeg håber, ’Madlandet i Vest’ kan være med til at skubbe i gang, lyder det fra Kirsti Storinggaard.

For at blive en del af ’Madlandet i Vest’ skal producenterne være medlem af Regional Madkultur Vestjylland. Når ’Madlandet i Vest’ som projekt udløber i efter året 2014, bliver dets tiltag forankret i Regional Madkultur Vestjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11