23948sdkhjf

Nye smagsoplevelser med naturkød

Netværk af landmænd, slagtere, grossister og restauranter går sammen om at udvikle en helt ny type kvalitetskød fra kvæg, der græsser på naturarealer.
Selv om det kvæg, der går og plejer den danske natur, ikke bliver hverken masserede, får øl eller hører klassisk musik, så producerer de noget ganske særligt kød, fordi størstedelen af deres foder kommer direkte fra naturarealer. Dermed kan dansk kød tage kampen op med det udenlandske kva-litetskød, der traditionelt set har været opfattet som den ypperste kvalitet inden for kød, fx sælges en bøf af Kobe-kød til priser omkring 500 kroner på restauranter, og de sjældne gange, det har været udbudt i supermarkedernes kølediske har prisen været 300-400 kroner pr. bøf.

Netop det faktum, at kvæg der græsser på naturarealer producerer kvalitetskød, udnyttes nu i projektet ”Smag på landskabet”, hvor en central del af projektet handler om etablering af et fødevarenetværk, der skal arbejde med konceptudviklingen af naturkød.

I netværket deltager Friland, Spøttrup Studegård, Vestergades Slagter i Holstebro, Randers Kød og Engros. Derudover har flere vist interesse for projektet, bl.a. Restaurant Bones i Herning, Randers Regnskov og Sevel kro.

Projektet er startet op i 2013 og kører til og med 2014. Videncenter for Landbrug og AgroTech er projektledere for hele projektet, VIFU er leder af fødevarenetværket.

Undervejs i projektet vil der blive produktudviklet og eksperimenteret med forskellige udskæringer, ligesom kødets spise- og smagskvalitet vil blive dokumenteret og beskrevet. Projektet vil også, bl.a. i AgroTechs Foodture Lab, gennemføre forbrugertests, og der vil blive afholdt madevents.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063