Økologi får sin egen messe-dag
Copenhagen Food Fair dedikerer en hel dag til økologi og bæredygtighed.
Formålet med en ØKO-dag er at sætte økologi og bæredygtighed på dagsordenen og skabe dialog og debat om det gode måltid, råvarerne og naturen.
- Økologi er nødvendigt at forholde sig til i denne tid, fordi der er et ønske fra regeringen – og mange steder også fra kantinebrugerne – om mere økologi i maden. Men økologi behøver ikke være besværligt. Det handler simpelthen om godt køkkenhåndværk: At tilberede god mad af gode råvarer. Mange køkkener oplever en øget faglig stolthed, når de giver sig til at arbejde med økologi. Samtidig tager man med økologi ansvar for den mad, vi putter i munden, fortæller projektleder Torben Blok fra Økologisk Landsforening.
Hele dagen vil man kunne opleve råvare-økologi i verdensklasse og få ildsjæles bud på fremtidens økologi inden for grøntsager og frugt, mejeriprodukter, kød og charcuteri, korn, mel og gryn samt kolonial. Sidst afsluttes med uddeling af årets spisemærker.