23948sdkhjf

Ny formand i Økologisk Landsforening

Danmarks økologiske landmænd, virksomheder og forbrugere i Økologisk Landsforening har i weekenden valgt ny formand.
Den nye formand er 58-årige Per Kølster, der er økologisk landmand i Humlebæk, uddannet agronom og har en fortid som lektor v. Landbohøjskolen.

- Med foreningens mere end 30 år på bagen, er økologien blevet en fuldstændig fasttømret del af det danske samfund. Der er love og regler, der er politiker, der er støtte, der er varer, der er tilgængelighed, der er stor troværdighed og tillid, der er udvikling og forskning, siger Per Kølster, nyvalgt formand for Økologisk Landsforening.

- Udfordringen er at bruge denne platform til at skabe det næste store skridt fremad, nemlig at få skabt en tillid og en optimisme i landbruget, som betyder, at der kommer gang i en ny og stor omlægningsbølge, tilføjer han.

Per Kølster afløser Evald Vestergaard, der takkede af efter seks år som formand. Der var tale om kampvalg, da foreningens hidtidige næstformand, Jens Krogh, også stillede op til formandsposten.

Udstrakt hånd til konventionelle – men også klar tale
Flere økologer skal bl.a. komme ved, at konventionelle landmænd lægger om. Den nye formand vil arbejde for, at konventionelle landmænd sænker paraderne overfor økologien, men gør det også klart, at han vil sige tingene direkte, når der er berettiget kritik af det konventionelle landbrug.

- Vi skal skabe alliancer i hele fletværket af jordbrugsinteressenter. Vi skal gå foran med det gode eksempel og det gode landmandsskab og sørge for, at økologien ikke opfattes som en trussel eller et flippet ’smart-ass’ projekt, men som en bæredygtig mulighed, der ligger lige til højrebenet for alle, Siger Per Kølster og fortsætter:

- Vi står overfor store muligheder for at udnytte det kæmpemæssige potentiale, økologien har for at skabe en udbredt tro på, at dansk landbrug faktisk kan ændre kurs i både bred og dyb forstand. Få afskaffet den konventionelle kemi, få dyrene på græs, og i det hele taget at bruge selve landbrugsdriften til aktivt at møde samfundets krav til fødevarekvalitet, til naturforvaltning og til udvikling i landdistrikterne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078