Temadag om vilde spiselige planter
Den 28. februar 2013 holder DHI og AgroTech en temadag om vilde spiselige planter. Kom og vær med og hør mere om lovgivningen og om planternes kulinarisk værdi og dyrkning.
Indsamling og kommercialisering af vilde planter bliver mere og mere almindeligt, både til brug i restauranter og til salg i boder, butikker og supermarkeder. I det nye nordiske restaurantkøkken gøres hyppig brug af urter, bær og svampe indsamlet i naturområder.
Det er selvfølgelig altafgørende, at samlerne kender de planter og svampe, de indsamler, og at de bliver tilberedt korrekt, således at forbrugerne ikke risikerer at få forgiftninger. Udbredelse af kendskabet til disse planter og svampe kan give nye muligheder for kommercialisering.
Fra dyrkning til kommercialisering
På denne temadag kan du høre, hvordan du undgår at komme i konflikt med fødevaresikkerheden og lovens krav, og hvordan du rent praktisk kan bære dig ad med at kommercialisere den ressource, som vilde planter og bær er. Vi vil desuden se på den kulinariske værdi, den sundhedsmæssige værdi, samt hvordan du kommer i gang med at dyrke spiselige vilde planter.
Du vil bl.a. høre indlæg om:
• Vilde spiselige planter – hvad er lovligt at sælge?
• Hvad er spiseligt?
• ”Folkemedicin” vs. sundhedsanprisninger – hvor går grænsen?
• Fra vild urt til kommerciel produktion
• Vilde planters plads i kosten gennem tiden
Se program her:http://www.tox.dhi.dk/~/media/Microsite_...
Ud over de to GTS-institutter DHI og AgroTech deltager Fødevarestyrelsen og Dansk Landbrugsmuseum.
Målgruppe
Mødet er især henvendt til restauratører, kokke, gartnere, landmænd, grønthandlere, grossister og andre med interesse for dyrkning og anvendelse af vilde planter og bær.
Dato og sted
Torsdag 28. februar 2013
Kl. 12:00 - 16:30
Kold College, Landbrugsvej 55, 5260 Odense S
Pris
DKK 1.000 ekskl. moms.
Tilmelding
Vibeke Salmon
Tel.: 4516 9144
ves@dhigroup.com