Flere kvinder til tops i fødevarebranchen
Fødevareerhvervet skal op på mærkerne, hvis de skal leve op til regeringens nye ligestillingsregler. Der er kun kvinder i bestyrelsen i 8 ud af de 10 største danske fødevarevirksomheder, viser undersøgelse.
1. april skal de 1.100 største danske virksomheder opsætte måltal for kønsfordelingen og i årsrapporten fra 2013 redegør for deres politik for at fremme ligestillingen. Dette for at fremme kvinders repræsentation i bestyrelser og på toppostniveau. Og særigt inden for fødevarebranchen er der fordele at hente ved at få flere kvinder med i bestyrelsen, vurderer Karen Sjørup, som er lektor på RUC med fokus på køn, ligestilling og arbejdsmarked.
- Både produktudvikling, markedsføring og kommunikationen med omverdenen bliver præget af de maskulint dominerede virksomheder. Det kan være et problem, når forbrugerne, der køber fødevarerne ofte er kvinder. Jeg ser derfor et stort potentiale i at rekruttere flere kvinder, som nemmere kan sætte sig ind i behovene og tankegangen hos denne store kundegruppe, siger hun.
Mangfoldighed giver resultater
Hos mejerigiganten Arla er man meget opmærksom på at sammensætte mangfoldige teams på alle niveauer i organisationen.
- Mangfoldige teams afspejler sig direkte på bundlinjen. Det viser al vores erfaring, konkluderer rekrutteringschef Ulla Kjær.
Hun understreger at det ud over kønsfordelingen er lige så vigtigt at kigge på både alder, uddannelsesbaggrund, etnicitet, når nye medarbejere rekrutteres.
Kun Arla og Daka fra nedenstående liste har kvinder i bestyrelsen. Direktionen består dog hos alle udelukkende af mænd:
- Arla Foods
- Daka
- DLA Agro
- Danish Crown
- Danæg
- Tican
- DLG
- DLF Trifolum
- KMC
- Kopenhagen Fur