23948sdkhjf

Dårligt internet tvinger muslingeproducent ud på kostbar gåtur

De fleste danskere har en lynhurtig internetforbindelse, men enkelte steder i Danmark findes der stadigvæk områder med svigtende bredbåndsforbindelser.

Det er blandt andet tilfældet hos Kristian Borbjerggard, der ejer Venø Seafood. 

På limfjordsøen Venø lidt nord for Struer ligger hans virksomhed, hvor han via en webshop sælger muslinger, limfjordhummere og østers, men på grund af en dårlig internetforbindelse snegler ordrerne sig ind på listen, skriver Holstebro-Struer Dagbladet

- Det dårlige signal gør, at hver eneste gang, vi får en ordre, bliver vi nødt til at gå 50 meter ned til kontoret og printe noget ud for så at gå tilbage til produktionen og pakke ordren. Det bliver vi nødt til hele tiden, fordi det ikke er en mulighed at få noget internet, hvor vi pakker ordrerne, siger Kristian Borbjerggaard til avisen og forklarer, at han får besked om nye ordrer på sms.

Det vækker frustration hos Kristian Borbjerggaard og hans seks medarbejdere, men snart kan de vinke farvel til langsomme forbindelser.

For halvandet år siden fik flere adresser på Venø bevilliget tilskud til etablering af bredbånd via Bredbåndspuljen og i øjeblikket er store dele af øen i gang med at få lagt fiberkabler i jorden, skriver Holstebro-Struer Dagbladet.

I 2023 er der via finansloven afsat 100 millioner kroner til den offentlige "bredbåndspulje". Der er blevet uddelt tilskud siden 2016 og siden da har 26.801 adresser fået hjælp fra puljen i form af næsten 705 millioner kroners tilskud.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142