23948sdkhjf

Fokus på venturekapital til fødevareiværksætteri

Danmark er verdens tredje største fødevareklynge og potentialet for iværksætteri i den biobaserede økonomi er enormt. Også investorer øjner mulighederne inden for fødevareområdet.
Agro Business Park i regi af Future Food Innovation har igen i år taget initiativ til European Food Venture Forum, der afholdes den 5. og 6. september i relation til Food Festival.

Med det formål at søge kapital eller samarbejde med store virksomheder præsenterede 19 virksomheder sidste år deres koncept for investorer, industrieksperter og fødevarevirksomheder. En af dem var Morten Sloth Weidner, der er direktør i Asiros, som har identificeret et stof i danske bær, der har bedre virkning end medicin til at sænke kolesterol i blodet.

Morten Weidner deltog i arrangementet med henblik på at skaffe finansiering til at få lavet de sidste tests og godkendelser inden en markedsintroduktion. Og deltagelsen gav stor positiv respons.

- Vores deltagelse i arrangementet har bidraget positivt til vores netværks- og partneraktiviteter. Vi har fået lovende kontakter til potentielle investorer og kommercielle partnere, som vi vil arbejde videre med, fortæller han.

Asiros har i øvrigt modtaget støtte fra Future Food Innovations Differentieringspulje.

I skrivende stund har 14 virksomheder allerede anmodet om lov til at præsentere på European Food Venture Forum 2013 og ønsker du at høre mere om mulighederne, så kontakt da Gyda Bay, innovationschef, Agro Business Park, tlf. 8999 2558 eller Kathrine Vejgaard Stage, projektleder, Agro Business Park, tlf. 8999 2525.

Fakta:
Værterne for European Food Venture Forum er udover Future Food Innovation: Food Best, Invest in Denmark samt Aarhus Kommune. Enterprise Europe Network er partner, og Europe Unlimited er praktisk organisator.

Future Food Innovation skal styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv. Det sker ved at bringe virksomheder, viden og brugere sammen, således at de udvikler og kommercialiserer nye innovative produkter. Future Food Innovation finansieres af Region Midtjylland samt EU, og konsortiet består af AgroTech, Teknologisk Institut, Aarhus Universitet (MAPP Centret og AU Food/Foulum), VIFU og Agro Business Park. Future Food Innovation og formandsposten herfor er forankret hos Agro Business Park.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078