23948sdkhjf

Ejere tjener formue på salg af 159 år gammel virksomhed

I 2021 solgte de selskabet, som deres olde- og tipoldefar grundlagde i 1864, og nu er det helt og aldeles slut. For Georg Gundersen og sønnen Alex Gundersen siger farvel og tobak til AG Snus i Assens, hvor de var direktører og bestyrelsesmedlemmer.

Afskeden er helt efter bogen, ifølge Gundersen senior. I salget af virksomheden til tobakskæmpen Philip Morris International i 2021 indgik nemlig en aftale om, at Georg og Alex Gundersen skulle besætte deres poster i AG Snus’ ledelse i to år. 

Tidsrummet skulle far og søn bruge til at overdrage deres erfaringer til den nye ejer, forklarer Georg Gundersen over for Fyns Amts Avis. I overgangsperioden er omsætningen af snus øget, og 2023-regnskabet viser et overskud på 12 millioner kroner før skat.

Det er ikke oplyst, hvor meget Philip Morris International betalte for AG Snus, men beløbet formodes at være 150-250 millioner. Efter købet af virksomheden i Assens overtog Philip Morris International, der satser på diverse former for røgfri tobak og nikotin, den store svenske snusproducent Swedish Match, som AG Snus blev lagt ind i.

Opbygget formue
Siden Georg og Alex Gundersens forfædre grundlagde Assens Tobaksfabrik for 159 år siden, har familien skabt en formue baseret på rygning. I 2008 solgte Georg Gundersen familiens del af Orlik Tobacco Company til Scandinavian Tobacco Company. Efter den handel tog Georg Gundersen og søn hul på produktion af snus i en ny fabrik i Assens, der nu er solgt.

Familien Gundersen råder over fire holdingselskaber, som efter selskabernes ansættelse har en værdi af 1,7 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094