23948sdkhjf

De sidste oste produceres i Hjørring

En epoke i Hjørring er slut. Det er i dag sidste produktionsdag på Hjørring Mejeri.
Tirsdag bliver sidste produktionsdag af grube-osten i Hjørring. Så snart den sidste ost er sendt til lagring i Mønsted kalkgruber, bliver inventarer rengjort og pillet ned. Det skriver Fødevareforbundet NNF.

Mejeriets ansatte har vidst besked om lukningen i to år, og det har været en fordel, mener tillidsrepræsentant i pakkeriet Else-Marie Christensen.

– Vi er selvfølgelig kede af, at en rigtig god arbejdsplads lukker. På den anden side har det været en kæmpe fordel, at vi har haft to år til at forliges med tanken om, at ”der kan også være et godt liv uden for Hjørring Mejeri”.

Da udmeldingen kom for to år siden havde mejeriet 106 ansatte. Heraf er 36 allerede i nyt job, en halv snes er klar til at begynde på nyt arbejde og samme antal går enten på efterløn eller pension efter sidste arbejdsdag. Desuden har 25 påbegyndt en ny uddannelse.

– Det efterlader lidt over en snes medarbejdere, som ikke har fået nyt arbejde. Men jeg er sikker på, at der også findes jobs til dem. Har man været ansat på et mejeri, er ens arbejdskraft i høj kurs, lyder det fra mejerichef Michael Svendsen til NNF.

Siden 1990'erne har Hjørring Mejeri produceret ca. 18.000 tons ost årligt og denne produktion kommer nu til at foregå på Arlas mejeri i Taulov.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093