23948sdkhjf

I Kina spiser de svin

Halvdelen af verdens svin slagtes og spises i Kina. Forbruget stiger hastigt, men produktionen halter bagefter. Danske virksomheder med knowhow inden for svineproduktion har derfor lige nu en unik mulighed for at gøre en god forretning.
Svinekød er blevet populært på de kinesiske spiseborde. Så populært, at svineproduktionen inden for landets grænser har svært ved at følge med. De tungt belastede floder og den svært belastede landbrugsjord samt den seneste historie om udledningen af op imod 15.000 døde svin i en flod i Shanghais omegn vidner om et stærkt behov for ny teknologi i alle grene af produktionen. Når man samtidig tager med i betragtning, at den kinesiske regering har et brændende ønske om intensivere den animalske produktion, bliver timingen unik for danske virksomheder, der ønsker at træde ind på det kinesiske marked for svineproduktion.

Eksportrådet i Kina er i år særligt fokuserede på at fremme kendskabet til danske producenter af miljøløsninger, staldindretninger, foder og avlsmateriale. Danske virksomheder har netop udstillet på den årlige China Animal Husbandry Expo og haft mulighed for at tale ved seminaret Safe and Sustainable Pig Production - Danish Experiences. Også Fødevarestyrelsen deltog i seminaret.

Senere i år holder ambassaden i samarbejde med det kinesiske landbrugsministerium et rundbordsmøde om svineproduktion. Mødet er en opfølgning på de aftaler, som den danske fødevareminister og den kinesiske landbrugsminister indgik hen over sommeren sidste år. Rundbordsmødet vil være en unik anledning for danske virksomheder, der gerne vil ekspandere i Kina på svineproduktionsområdet til at møde både kinesiske myndigheder og erhverv på en gang.

For mere information kontakt Den danske ambassade i Beijing, Marie Louise Flach de Neergaard, Tlf.:+86 139 1023 5271, e-mail: marnee@um.dk

Kilde: Eksportrådet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078