23948sdkhjf

Nyt slagteri skal skabe fødevareklynge i Holstebro

Et nyt nicheslagteri bliver det første af flere mindre fødevarevirksomheder i en planlagt klynge ved Nupark i Holstebro.
Kenneth Riberholdt har i mange år været på lønningslisten hos store danske slagterier. Senest som direktør i århusianske Skare Beef. Nu vil han leve drømmen ud og vil opføre et nyt nicheslagteri i Holstebro med fokus på oksekød af høj kvalitet. I øjeblikket taler han med investorer omkring finansiering af byggeriet, som ventes at få naboskab af en ny klynge af mindre fødevarevirksomheder og logistikvirksomheder i et område syd for Nupark og lige ved udløbet af den planlagte motorvej Holstebro Nord.

- Vi er meget glade for at vi har fået en dygtig og erfaren person som Kenneth på banen, siger Eva Nautrup, som står i spidsen for Holstebro Kommunes fødevaresatsning Food Life. Det er Eva Nautrup, der er ophavskvinden til ideen om at skabe et bofællesskab for mindre virksomheder med det til fælles, at de arbejder direkte eller indirekte med fødevarer.

Motorvej og lokalplan på vej
Beslutningen om at bygge en motorvej helt til Holstebro Nord har for alvor sat skub i planerne om fødevareklyngen, der har arbejdstitlen Food Hub City.

Den strategisk gode beliggenhed betyder at området også bliver interessant for mindre samlecentraler og logistikvirksomheder, som kan nyde godt at en placering tæt ved det nye trafikknudepunkt. Kommunens planlæggere er da også i fuld gang med at se på en eventuel lokalplanlægning for området i Nupark ved Holstebro, så der kan skabes grundlag for etableringen af den nye klynge. Det sker naturligvis under hensyntagen til, hvor den nye motorvej får sit spor.

Første skridt i retningen af en fødevareklynge
Tanken er at skabe et miljø, hvor små fødevarevirksomheder kan skabe synergier og trække på fælles logistikfaciliteter og administrative services. Inspirationen er hentet i de erfaringer, der er gjort med Nupark, som bliver nærmest nabo til Food Hub City og også er tænkt ind som en nær samarbejdspartner i udviklingen af projektet.

Udover det planlagte nicheslagteri er der tæt dialog med en håndfuld virksomheder, som har vist interesse for Food Hub City, uden at der dog er givet endelige tilsagn.

- I første omgang koncentrerer vi os om at få planlægningsgrundlaget helt på plads for området. Sideløbende arbejder Kenneth Riberholdt og en arbejdsgruppe på projektering og finansiering af slagteriet, så vi kan komme i gang hurtigst muligt, fortæller Eva Nautrup. – Forhåbentlig har vi også to-tre andre på plads til den tid, så Hub City kan begynde at tage form.

Holstebro Kommune forventer at planlægningen af området kan være på plads primo 2014.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142