23948sdkhjf

Tre nationale klassikere vandt mejeridysten i Herning

Skyr fra Island samt Danablu og Lurpak fra Danmark røg til tops, da International Dairy Contest i dag blev afgjort

Det islandske mejeri MS. Selfossi markerede sig for alvor på mejeriscenen i dag. For andet år i træk løb mejeriet og dets dessertskyr (Ísey skyr crème brûlée 500 gram) med mesterskabet i konsumkategorien under International Dairy Contest i MCH Messecenter Herning.

Førstepladsen i de to øvrige kategorier – ost og smør – gik til en 60+ Danablu Øko fra Drøsbro Mejeri (Mammen Mejerierne) og en Lurpak Arabisk 500 gram smør 310 fra Holstebro Mejeri (Arla Foods).

Således blev alle kategorier vundet af klassiske produkter fra de to vindernationer: Skyr fra skyrens hjemland Island, den danske Danablu-ost og det verdenskendte smørbrand Lurpak fra Danmark.

Cirka 1.000 produkter fra Danmark, Sverige, Norge, Island, Tyskland og Rumænien deltog i dette års udgave af den traditionsrige konkurrence.

- Vi har 1.000 års erfaring i skyr

Produktionschef Svend Jørgensen fra MS. Selfossi var i sagens natur meget tilfreds med, at mejeriet og den islandske skyr atter kom på sejrsskamlen i mejeridysten

- Vi er meget stolte over at vinde, og over at vinde for andet år i træk. Vi har 1.000 års erfaring med skyr, og det kan man godt mærke. Det her er alles værk på mejeriet, så nu skal jeg i gang med at ringe hjem, konstaterede han.

Drøsbro Mejeri, der er en del af Mammen Mejerierne, har tidlige vundet oste-kategorien. Alligevel kom 2023-mesterskabet som dagens gode overraskelse mejeriets for mejerister.

- Vi er helt mundlamme – det havde vi ikke set komme. Vi er meget beærede, overraskede og stolte. Æren tilfalder hele teamet, sagde produktionschef Martin Jensen fra Drøsbro Mejeri, da han sammen med mejerichef Steen Jensen havde fået overrakt diplomet.

På Holstebro Mejeri ryger man ofte til tops i smørkategorien, men det gjorde ikke glæden mindre.

- Det er jo fantastisk at få lov til at vinde en pris for ens produkter. Det er den ultimative anerkendelse af det arbejde, der foregår ude på mejeriet. Det er vi bare super-super stolte af på Holstebro mejeri, fastslog mejerist Søren Dalsgaard, Holstebro Mejeri.

Diplomerne til de tre vindere blev overrakt af Mejeriforeningens formand, Steen Nørgaard Madsen, i forbindelse med den officielle åbning af International Food Contest i messecentrets hal D kort før middag i dag.

Vinderne i International Dairy Contest 2023

Ost: 60+ Danablu Øko – Danablue (BGB). Hele + udskårne. Drøsbro Mejeri:

Dommernes kommentar: Her er der tale om en delikat blåskimmelost, der byder på en intens smagsoplevelse. Med sin kraftige smag, der balancerer skarphed, syrlighed, salthed og sødme er denne ost et skatkammer af smagsnuancer. Ostens udseende er også en fryd for øjet. Dens flotte bygning og smukke farver gør den til en fornøjelse at præsentere på enhver ostebuffet eller som en udsøgt del af en kulinarisk oplevelse

Konsummælk: Ísey skyr crème brûlée 500 gram:

Dommernes kommentar: Denne Skyr crème brûlée er et lækkert og sundt mejeriprodukt, der har sin oprindelse fra den smukke ø Island. Skyren har en cremet konsistens, der smelter på tungen, og den har en mild syrlig smag, der perfekt suppleres af et strejf af crème brûlée. Skyren er ikke blot en lækker dessert, den kan også nydes som et sundt mellemmåltid når som helst på dagen

Smør og blandingsprodukter: Lurpak Arabisk 500 gram:

Dommernes kommentar: Dette Lurpak-produkt er en udsøgt smagsoplevelse, der balancerer mild syrning med en ren og delikat smag. Med sin perfekte tekstur og smørs bløde konsistens er Lurpak ideel til både stegning og bagning. Dets alsidighed gør det til madens bedste ven, der forstærker smagen af enhver ret og gør ethvert måltid uforglemmeligt.

FAKTA

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095