23948sdkhjf

Kreditorer har over 10 millioner til gode i konkursramt slagteri

Opdateret klokken 11.15 med ny kommentar fra John Sashi Nielsen.

Skeptiske landmænd og kreaturhandlere var i sidste måned med til at trække tæppet væk under kødeksperten John Sashi Nielsens forsøg på at føre det konkursramte Mogens Nielsen Kreaturslagteri i Herlufmagle videre.

Nu har sn.dk undersøgt årsagen til deres skepsis nærmere, og der viser sig at være over 10 millioner grunde - grunde, som kan henføres til tiden før konkursen, og som altså er uden for John Sashi Nielsens kontrol.

Mediet har således fået aktindsigt i skrivelser fra konkurssagens advokat. De viser, at slagteriet 31. juli gik konkurs med en gæld på mindst 10,8 millioner kroner til landmænd, kreaturhandlere, vognmænd og andre såkaldt simple kreditorer.

Disse er nederst i hierarkiet, når resterne skal fordeles efter en konkurs - først skal blandt andre virksomhedens bank og medarbejdere have deres tilgodehavender.

John Sashi Nielsen, der ejer JN Meat i Slagelse, købte slagteriet midt i august. Dengang lagde han over for Food Supply ikke skjul på, at det kunne blive svært at få de tidligere leverandører med på vognen.

- Lige nu ved jeg ikke, om nogen landmænd er klar til at levere til os. Nogle er helt sikkert hoppet fra. De skal jo have tillid til os, og det får de ikke fra dag ét - det kræver hårdt arbejde at skabe den tillid, nævnte han.

Efter en måned gav han op med den begrundelse, at det ikke havde været muligt at få tilstrækkelig opbakning fra landmænd og kreaturhandlere. Der manglede cirka 70 procent af de dyr, der skulle til for at opretholde driften, lod han forstå.

Det fremgår ikke af aktindsigten,  hvor mange simple kreditorer der tilsammen har de 10,8 millioner kroner til gode.

Til gengæld fremgår det ifølge sn.dk, at John Sashi Nielsen var den, som bød højest på det konkursramte slagteri. Han overtog forpligtelserne vedrørende medarbejderne og betalte et kontant beløb for ejendommen og slagteriet. 

Beløbets størrelse bliver ikke nævnt, men pengene ender fortrinsvis hos Danske Bank til dækning af bankens virksomhedspant. Desuden skal konkursboets kurator have dækket sine udgifter.

I en ny kommentar til Food Supply understreger John Sashi Nielsen, at gælden i konkursboet intet har med ham at gøre.

- Jeg skylder ikke nogen noget. Jeg har betalt medarbejderne, hvad de havde tilgode, og jeg har forladt virksomheden med respekt over for alle medarbejderne og de tidligere leverandører, pointerer han.

Han tilføjer, at han har tilbudt alle de ansatte at få et job hos JN Meat i Slagelse, og at et par stykker af dem har takket ja.

- Det korte af det lange er, at jeg forsøgte at redde slagteriet, men at det desværre ikke lykkedes, siger John Sashi Nielsen.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.973