200 millioner for Carletti-chokolade
Carletti har gået stille med dørene i forbindelse med et frasalg af sin industriproduktion til den belgiske chokoladekoncern Barry Callebaut.
Som en del af aftalen sælger Barry Callebaut sine ikke-kerneaktiviteter, hvilket vil sige frosne konditorvarer produceret i Alicante, Spanien. Disse ryger til Givesco A/S, som er holdingselskab for Carletti og ASM Foods.
- Med købet af ASM Foods AB vi styrker vores portefølje af højvolumenprodukter så som sammensat chokolade, fyldninger og inklusioner. Handlen vil give os i en førerposition i Skandinavien. Jeg er stolt over at byde Carletti velkommen som vores første outsourcing-partner i Skandinavien, sagde Barry Callebaits adm. direktør Juergen Steinemann til pressen tilbage i januar.
Produktion af færdigvarer bliver
Omvendt har Carletti gået stille med dørene, men ifølge Barry Callebaut er handlen netop blevet afsluttet i sommer.
- De er børsnoteret og skal udtale sig, hvor vi helst vil holde det for os selv af konkurrencemæssige årsager, siger Carlettis adm. direktør Niels Petersen i dagens udgave af Børsen.
Han understreger desuden over for avisen, at Carlettis fremadrettede fokus bliver på færdigvareproduktionen af blandt andet skumbananer og p-tærter.
Barry Callebaut oplyser desuden, at handlen har kostet dem 27 mio. euro eller omregnet ca. 200 mio. kr.