Frikadeller og fabrikslukning med få fyringer indgår i opskriften på turnaround
Future Food, som er ejerselskabet bag Hanegal, Nr. Onsild og Top Food, er inde i en turnaround-proces efter flere år med store tab.
To regnskaber i træk med underskud i 30 millioners-klassen har allerede ført til en lukning af et fjerde selskab, Gris&Ko i Haderslev, som ifølge Jyske Vestkysten tabte godt 14 millioner kr. i sit seneste regnskab, der dækker18 måneder frem til udgangen af 2023.
Læs også Efter milliontab: Future Food har droppet en af sine fire fødevarevirksomheder (food-supply.dk)
Lukningen af Gris&Kos skærestue for slagtervarer berørte 15 medarbejdere, men nogle af dem har fået andet arbejde i koncernen. Det begrænser antallet af opsigelser til fem-seks stykker.
Også den gamle økologiske pionervirksomhed Hanegal, som Future Food har været eneejer af siden 2021, kom ud med et stort underskud.
Til gengæld har Future Food overskud på næsten 11 millioner kr. i Nr. Onsild, der flyttede fra Nordjylland ind i en helt ny fabrik i Haderslev, hvor der bliver produceret store mængder frikadeller.
- I al beskedenhed laver vi nogle rigtig gode produkter. Frikadellemarkedet går udmærket, og det kan tage lang tid for en restauratør at lave en god frikadelle. Så hvis man kan få nogle produkter, som smager som dem, man selv ville have lavet, så er Nr. Onsild et godt supplement. Man kan sige, at vi er kokkens forlængede arm, og det er det, vi er gode til, siger Future Foods adm. direktør Jesper Ottzen, til avisen.
Han venter en betydelig forbedring allerede i indeværende regnskabsår, men ikke overskud før i 2025.
Læs også: Sådan har Future Food opkøbt fem fødevarevirksomheder (food-supply.dk)
Regnskabsår | 2022/23 | 2021 | 2020 |
Valuta | mio. DKK | mio. DKK | mio. DKK |
Bruttofortjeneste | -1,7 | -0,4 | -0,7 |
Resultat af primær drift | - | -0,4 | - |
Resultat før skat | -31,1 | -31,0 | -5,9 |
Årets resultat | -30,2 | -30,6 | -6,0 |
Balancestatus | 130,0 | 110,0 | 121,7 |
Egenkapital | 50,9 | 64,1 | 79,2 |
Kilde: CVR |