Fordobler bundlinjen: Rekordoverskud i jysk bagerivirksomhed i vækst
Tarteletproduktion i den helt store stil var en god forretning i 2023.
Det fremgår af et nyt regnskab fra bagerivirksomheden Humlum, der har hjemme i Hjerm nær Holstebro og primært beskæftiger sig med produktion af tarteletskaller, men også pizzadej og tærtebunde.
Humlum doblede op på de fleste resultatlinjer i 2023. Driftsresultatet nåede tæt på 19 millioner kr., mens bundlinjen endte på 11,5 millioner kr. - mod 5,1 millioner kr. i 2022.
- Årets overskud er højere end det forventede overskud på 6-8 millioner kr. Dette skyldes en øget eksport af køledeje. Resultatet anses for tilfredsstillende, står der i årsrapportens ledelsesberetning.
Det er det bedste resultat nogensinde i virksomheden, som i 2021 flyttede i meget større lokaler på hele 7000 kvm og udvidede produktionen.
Humlum ejes i fælleskab af Givesco-kagefamilien Eskildsens virksomhed Kakes og et familieejet selskab med Humlums adm. direktør Erik From som en del af ejerkredsen.
For indeværende regnskabsår ligger forventningerne i underkanten af, hvad der blev realiseret sidste år.
- Priserne på råvarer og emballage forventes ikke at stige mere end inflationen i år 2024. Energipriserne forventes at ligge stabile og på samme leje som slutningen af 2023. Forbrugeren handler flere og flere varer i discountbutikkerne, og vi ser en øget konkurrence imellem kæderne. Vi forventer, at vi i 2024 vil kunne holde vores omsætning på samme niveau som 2023. På den baggrund forventes resultatet for 2024 at ligge på 8-10 millioner kr., står der i ledelsesberetningen.
Regnskabsår | 2023 | 2022 | 2021 |
Valuta | mio. DKK | mio. DKK | mio. DKK |
Nettoomsætning | - | - | - |
Bruttofortjeneste | 27,4 | 17,0 | 18,4 |
Resultat af primær drift | 18,6 | 9,5 | - |
Resultat før skat | 14,8 | 6,6 | - |
Årets resultat | 11,5 | 5,1 | 7,3 |
Balancestatus | 156,8 | 172,1 | 163,0 |
Egenkapital | 55,1 | 43,6 | 39,5 |
Antal ansatte | 57 | 63 | 49 |
Kilde: CVR |