23948sdkhjf

11,2 millioner til økologi-omlægning

Aarhus kommune har fået bevilget 11,2 millioner kroner til et til et økologisk omlægningsprojekt, der skal gøre kommunens fødevareindkøb 60 pct. økologisk i 2020.
Omlægningsprojektet bliver et samarbejde mellem blandt andre kommunen, Københavns Madhus og Landbrug & Fødevarer.

Omlægning skudt i gang
Kommunen besluttede i januar 2013, at de ville arbejde for et gennemsnit på 60 pct. økologi i kommunernes køkkener frem til 2020. Siden har kommunen fået bevilliget 11, 2 millioner kroner til det økologiske omlægningsprojekt, og startskuddet på projektet lød i fredags.

- Set med økologiske øjne er jo et fantastisk spændende projekt, der kommer til at glæde og gavne rigtig mange aarhusborgere i fremtiden, og jeg synes, det er flot af Aarhus kommune at tage springet ud i at handle og tænke mere økologi, siger Økologichef hos Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen

Det er direktøren for Københavns Madhus, Anne-Birgitte Agger, enig i, og hun håber, at ønsket om mere økologi i køkkenerne vil sprede sig hurtigt fra Aarhus kommunes byråd til de berørte køkkener.

- En økologisk køkkenomlægning kræver beslutsomhed – men ikke kun fra oven. Det er ude i køkkenerne, at den nye mad skal produceres, ressourcerne findes og køkkenpersonalet bliver omlægningens hovedpersoner. Erfaringerne viser, at det kan lade sig gøre – men ikke uden et lokalt engagement, og det håber vi på, at se meget af I Aarhus, siger Anne-Birgitte Agger.

Økologiske køkkener kan give mere økologisk landbrugsareal
Hos Københavns Madhus og Landbrug & Fødevarer er man glad for store omlægningsprojekter som det Aarhus kommune nu kaster sig ud i. Både for borgerne i Aarhus skyld men også for de økologiske landmænd og producenter i Danmark.

- Når flere forbrugere efterspørger økologiske varer, vil behovet for at udvide og producere flere økologiske varer naturligt stige. Når en stor kommune som Aarhus begynder at efterspørge flere økologiske varer, vil det have en positiv effekt helt ud til den økologiske landmand.

Projektet strækker sig over to år, hvorefter omlægningsprocessen skal være skudt så meget i gang, så målet om 60 pct. økologi i kommunens fødevareindkøb i 2020 kan lade sig gøre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097