23948sdkhjf

Danmark kan blive enzymernes Silicon Valley

Den danske enzym- og fødevareingrediensindustri står godt til at løse verdens globale fødevareudfordringer.
Det skriver nyhedsbrevet FoodCulture.

De danske enzym- og ingredienskæmper vokser allerede godt på deres knowhow inden for enzymer, og de ligger lunt i svinget til yderligere vækst, mener chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Morten Damkjær.

- Der er ingen tvivl om, at enzym- og fødevareingrediensbranchens bidrag er afgørende, hvis vi skal løse fremtidens globale fødevareudfordringer. Der er rigtig gode muligheder for, at branchen bliver et nyt dansk Silicon Valley, siger Morten Damkjær.

Ifølge FoodCulture er Novozymes salg steget med syv procent i snit om året, siden selskabet blev udskilt fra Novo Nordisk i år 2000 og Chr. Hansen har i årets første ni måneder oplevet en vækst på 9 procent.

Også på området for funktionelle fødevarer kan der være blive noget at hente for de danske eksperter, vurderer professor.

- I dag er nye funktionelle fødevarer et nicheprodukt - altså eksempelvis fødevarer beriget med omega-3 fedtsyrer. Men det er helt bestemt noget, der vil vokse sig markant større i fremtiden. Jeg forventer, at der er store muligheder i at fremme folkesundheden i de voksende middelklasser i Asien og i Indien ved brug af modificerede fødevarer og enzymteknologi, der er udviklet i Danmark, siger Charlotte Jacobsen, professor hos afdelingen for fødevareindustriel forskning på Danmarks Tekniske Universitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093