23948sdkhjf

Danish Crown tester en nyudviklet bøf

Danish Crown bruger den igangværende Smukfest i Skanderborg til at teste en nyudviklet burgerbøf - et kombiprodukt, som indeholder 50 procent kød og 50 procent grøntsager.

Arbejdet med at ramme en smag, der skal få både forbrugerne og professionelle kokke til at vælge produktet, er et af Danish Crown Beefs hidtil største innovationsprojekter, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

- Der er mange forbrugere, der ønsker at spise mindre kød, men samtidig vil de stadig gerne hygge sig med en lækker burger. Der er også mange kantiner og storkøkkener, der efterspørger produkter, der kan sænke deres forbrug af oksekød, uden at de skal droppe burgere og kødsovs fra deres menu. 

- Derfor har vi arbejdet benhårdt på at ramme en smag, der møder forbrugernes forventninger til en saftig og velsmagende burger, og det tror vi faktisk på, at vi er lykkedes med, fortæller Pia Mejl Krautwald, der er ansvarlig for produktudvikling i Danish Crown Beef.

Specialister

For at opnå den helt rigtige smag og konsistens har Danish Crown Beef samarbejdet med en række specialister, hvor der i processen er testet et utal af kombinationer af oksekød og en lang række forskellige grøntsager.

- Vi har arbejdet meget målrettet med at sammensætte en kombination af grøntsager, som understøtter og fremhæver kødets naturlige smag. Vores nye burgerbøf indeholder derfor en kombination af flere grøntsager, fordi de tilsammen både bidrager til umamismagen og fastholder den helt rigtige konsistens, konstaterer Pia Mejl Krautwald.

Hun betegner det - indtil videre - som en forretningshemmelighed, hvilke grøntsager burgerbøffen indeholder, men det vil næppe overraske, at det blandt andet er bælgfrugter.

Danish Crown oplever i øjeblikket en stor interesse for kombiprodukter fra kantiner og offentlige køkkener. Derfor har det også været et mål at ramme en sammensætning, der er nem at håndtere, hvis man skal tilberede et stort antal samtidig, fremgår det.

- Jeg synes, vi har ramt en kombination, som sikrer en god stegeevne. Derfor kan kødet også anvendes til andre retter, der indeholder hakket oksekød. Nu bliver det virkelig spændende at få testet, hvad forbrugerne synes om produktet, siger Carsten Findinge fra Danish Crown Professional, som har ansvaret for Danish Crowns samarbejde med Smukfest.

Burgeren har fået navnet Walthers Burger efter Smukfests maskot.

Marsvej 43, DK-8960 Randers - Tlf.: +45 8919 1919 - dc@danishcrown.com

Afmeld udsendelser

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078