Chokolade-knas: Fødevarekontrol udlæser bøde til Cocio
En nylig kontrol af Fødemyndighederne har afsløret hygiejneproblemer i produktionen af Cocio, som kan udgøre en fare for fødevaresikkerheden.
Den klassiske chokoladedrik produceres i Esbjerg under Arla, og et kontrolbesøg, som fandt sted den 21. august, har medført en sur smiley og en bøde til Esbjergvirksomheden på 20.000 kroner.
Det skriver Jydskevestkysten.
Under kontrollen observerede fødevaremyndighederne, at der efter fyldning af flasker sker produktsprøjt ved transportbåndet før lågpåsætningsenheden. Det er sket i et område, hvor flaskerne stadig er åbne, hvilket øger risikoen for, at uønsket materiale kan komme i kontakt med drikken.
Det hele skyldes en midlertidig blæseenhed, der er indsat i produktionslinjen, for at fjerne uønsket skum. Fra denne blæseenhed er der også konstateret kondensdryp.
I en kommentar til Jydskevestkysten oplyser Arla, som ejer Cocio Chokolademælk, at man efter dialog med fødevaremyndighederne har udbedret fejlen, og at forbrugerne ikke har noget at frygte.
- Der er ingen risiko i forhold til fødevaresikkerheden på mejeriet, og derfor heller ingen grund til at returnere eller bortkaste købte Cocio-produkter," lyder det fra Arlas presseafdeling.