Kritik af ny fødevarekampagne
Fødevarestyrelsens nye kampagne skaber mere forvirring og usikkerhed, end den vejleder, mener DI Fødevarer.
Sådan indleder Ole Linnet Juul, branchedirektør i DI Fødevarer, en kritisk kommentar, der er rettet mod fødevaremyndighedernes seneste kampagne.
- Den nye kampagne er kun ét af flere initiativer fra fødevaremyndighederne, som desværre har det til fælles, at de skaber større forvirring og usikkerhed, end de vejleder, mener Ole Linnet Juul, som heller ikke er imponeret af de nyligt reviderede kostråd.
- Da Fødevarestyrelsen tirsdag den 17. september lancerede sine nye kostråd, lød det, at ’Når du følger de officielle kostråd, vil din krop få dækket behovet for vitaminer og mineraler og andre vigtige næringsstoffer.’ Ikke et ord om mangel på D-vitamin. Fisk er sundt – fremgår det også tydeligt af kostrådene - som ikke nævner et ord om kviksølv og dioxin. Det gør kemikampagnen til gengæld meget ud af, ligesom den skaber usikkerhed om sundheden ved de agurker, som kostrådene anbefaler sammen med anden frugt og grønt. Tilbage står et billede af en usammenhængende kommunikation fra fødevaremyndighederne, der skaber forvirring, mener branchedirektøren.
Hele kommentaren fra Ole Linnet Juul kan læses her. Besøg Fødevarestyrelsens kampagneside "Mad med mindre kemi" her.