23948sdkhjf

Danskerns madhorisont udvides i kantinen

Det bugner lige nu med blåmuslinger i de danske farvande, men 90 procent går til eksport. Det kan kantinerne være med til at lave om på, mener Fiskebranchen.
Arbejdspladsen er en oplagt mulighed for at præsentere danskerne for de knap så velkendte danske råvarer som eksempelvis blåmuslinger. Det mener man hos Fiskebranchen, der opfordrer køkkencheferne til at tage den uudnyttede råvare ind i deres køkkener.

- Man oplever jo ofte som kantinegæst at smage en ret, man ikke lige selv ville have hverken købt eller lavet, hvorefter man bliver inspireret i sin egen madlavning. Det giver kantinerne en unik mulighed for at udfordre gæsterne lidt. Her er blåmuslinger en oplagt råvare at arbejde mere med, fordi den er både billig, lokal, sund og går godt i tråd med det nordiske hverdagskøkken, som mange kantiner arbejder ud fra, siger Janne Bagger, sundhedsgastronom og konsulent for Fiskebranchen.

Hos Meyer Kantiner A/S har blåmuslinger før været centrum for et særtema i deres kantiner i hele landet, hvor serveringerne blev fulgt op af opskrifter, som gæsterne kunne tage med hjem. Her er det nemlig en klar del af målet at inspirere gæsterne med nye og knap så velkendte madoplevelser:

- Vores formål som professionel kantinedriver er ikke kun at præsentere kunderne for sikre succes-temaer. Det er også vigtigt, at tage dem med på en madrejse, præsentere dem for andre råvarer og smage end de velkendte, sikre høj sundhedsværdi og samtidig holde fast i målet om at berige vores kunders madliv. Her udgør muslingerne en vigtig krog, og kan vi få vores kunder til at føle sig 'lykkelige i munden' med en oplevelse, de ikke havde regnet med, så er det jo det hele værd, siger Merete Holst, administrerende direktør for Meyer Kantiner.

Ifølge de nye kostråd anbefales det, at vi spiser 350 g fisk om ugen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078