Arla-topchef i spidsen for fusioneret fødevareorganisation

Fusionen mellem Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure er en realitet – og med Arla-topchef Peder Tuborgh som forperson for bestyrelsen er ambitionerne for den nye organisation sat højt.
Den nye nationale organisation samler kræfterne inden for innovation i fødevare- og bioressourcesektoren med målet om at styrke Danmarks rolle som international frontløber i bæredygtige fødevaresystemer. Fusionen skal skabe én samlet indgang til netværk, viden og ressourcer for både startups, forskningsmiljøer og større virksomheder.
Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse, der fortæller, at "den nye organisation snart lancerer sit navn og visuelle identitet".
- Ved at samle kræfterne inden for bioressourcer og innovation skaber vi en stærk innovationspartner for hele værdikæden med én samlet indgang til viden og ressourcer. Det styrker Danmarks førerposition inden for bæredygtige fødevaresystemer, udtaler Peder Tuborgh, CEO i Arla Foods og ny bestyrelsesforperson.
Den nye organisation får Anette Engelund Friis som CEO og skal i den kommende tid udvikle strategi og identitet. Med tæt kobling mellem erhvervsliv, forskning og offentlige aktører bliver fokus på samarbejde og bæredygtig vækst.
- Jeg ser frem til at skabe rammerne for vores nye, samlede organisation og lægge strategien, der skal sætte retningen for fremtidens fødevare- og bioressourceinnovation i Danmark. Vi gør det lettere for virksomheder at finde funding, sparring og netværk gennem én samlet indgang til støttemuligheder og strategiske samarbejder målrettet vores medlemmers behov, udtaler Anette Engelund Friis, CEO for den nye organisation.
Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure har hidtil opereret som selvstændige aktører med tilsammen over 500 medlemmer og 70+ partnere. Med fusionen skabes en samlet platform for grøn innovation på tværs af hele værdikæden – fra forskning til marked.