23948sdkhjf

Toms og Coop partnere i kakaoprojekt

Chokoladeproducenten Toms har siden 2007 arbejdet mod børnearbejde i kakaodistrikterne i Ghana. Nu er Coop kommet med i et nyt forlænget tre-årigt projektsamarbejde.
Det nye projekt er skudt i gang to distrikter Sefwi Wiawso og Bibiani i det vestlige Ghana og fokus er her at forbedre kakaoproduktion og levevilkår for 4800 kakaofarmere og deres familier. Her køber Toms al sin kakao til produktionen af chokolade på fabrikken i Ballerup. Det er også her, chokoladen til Coops afrikanske vareserie ”Savannah” bliver fremstillet.

Fra bønne til bord
De næste tre år vil projektet centrere sig om mere bæredygtig produktion og øget indtjening for områdets 4800 kakaofarmere og gøre skolegangen bedre for de 7000 børn, som bor i de to distrikter. Toms kan i dag spore hver enkelt kakaobønne helt tilbage til den enkelte kakaobonde i de 96 landsbysamfund. Således kan partnerskabet dække hele værdikæden og strække sig fra kakaobonden til den danske forbruger.

- Samarbejdet med Toms og IBIS giver os indblik i de sociale og økonomiske udfordringer og problemstillinger, som findes i kakaoproduktionen i dag, og giver os mulighed for at blive en del af løsningen. Det er vigtigt for os, fordi vi har et mål om at skabe bæredygtig udvikling i Afrika gennem handel og fordi kunder og medlemmer forventer at vi er en ansvarlige dagligvarevirksomhed, siger Brian Sundstrup, Specialkonsulent i CSR ved Coop.

Godt at få butikkerne med
At detailhandlen med Coops deltagelse nu kommer med i samarbejdet, glæder Toms og IBIS:

- Det er et stærkt partnerskab, som giver os muligheden for at gøre en stor forskel for kakaofarmerne og deres familier. Med Coop som medspiller får vi mulighed for at synliggøre projektet i butikkerne, hvor vi inviterer forbrugerne med i det bæredygtige projekt, når de køber Toms, Anthon Berg og Savannah-chokolade, forklarer Lene Hjort Lorenzen, Corporate Social Responsibility Manager hos Toms, som i dag kun køber og bruger sporbare og ghanesiske kakaobønner.

Mange forældre i Ghanas kakaoområder vælger at tage deres børn ud af skolen for at sætte dem til at arbejde i deres kakaobrug, fordi kvaliteten af undervisningen i skolerne er for ringe. Derfor vil det nye projekt også videreuddanne skolelærere.

- En bedre skolegang og en god dialog med lokalsamfundene virker. Når kakaobønderne nu også får mere ud af deres arbejde, er jeg overbevist om, at vi kan få endnu flere børn væk fra det farlige børnearbejde og ind i skolerne, siger Anne Margrethe Hefting, CSR-rådgiver i IBIS, som ser frem til det styrkede samarbejde med Coops engagement i det nye projekt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109