23948sdkhjf

Ingstrup Mejeri bejler til gastronomien

Det privatejede mejeri vil i år øge salget af friskkværnet smør til Danmarks restauranter og så i øvrigt booste salget af Danmarks eneste nøglehulsmærkede ost.
Det lille landsbymejeri, der nok er mest kendt for sin gule Danbo, producerer også smør af frisksyrnet fløde. Men det er ikke til salg i butikkerne, kun i mejeriets eget osteudsalg samt hos udvalgte ostehandlere. Men der er potentiale for mere, erfarer Hans Smith Andersen, der er en af mejeriets hovedaktionærer.

- En forretningsforbindelse havde inviteret mig på middag på Alberto K, der ligger med panoramaudsigt ud over Tivolii på toppen af SAS-hotellet i Købehavn. Da tjeneren kommer med brød og smør, fortæller han historien om ”vores” smør, at det kommer fra et lille mejeri i Vendsyssel, hvilket tydeligvis imponerer min ven, der kommer fra udlandet. Han er overbevist om, at jeg har en finger med i spillet, fortæller en storsmilende Hans Smith Andersen til Food Supply.

Han understreger i samme sætning, at han godt var klar over, at restauranten var kunde af mejeriet, men ikke at restaurantchefen var så glad for produktet, at selv tjenerne havde læst på lektien.

Den oplevelse overbeviste ham om, at restaurationsbranchen og særligt toprestauranterne, kunne blive et nyt strategisk indsatsområde for mejeriet.

- Vi har en fornemmelse af, at der er potentiale for at afsætte mere af vores smør den vej, så det vil vi rette særligt fokus på i år, fortæller Hans Smith Andersen.

Nøglehulsmærket Gazelle-ost
Derudover ligger det også i kortene, at salget af den grønne nøglehulsmærkede Danbo, skal prioriteres. Det har taget godt halvandet år at komme frem til den helt rigtige opskrift - til gengæld er Ingstrup i dag det eneste mejeri i Danmark, der har opnået netop denne certificering.

- Det er noget ganske særligt at få nøglehulsmærket sin ost, for dét mærke stiller nogle helt specifikke krav til indholdet af natrium, som ellers er en vigtig ingrediens i ost, forklarer en af mejeriets øvrige aktionærer, Søren Hansen.

Søren Hansen har 30 års erfaring fra mejeribranchen og har blandt andet været direktør for Hirtshals Mejeri.

- Vi kalder også denne ost for vores Gazelle-ost, fordi vi er vokset med gazelle-fart, forklarer han med henvisning til, at de optrådte på Børsens liste over gazelle-virksomheder i 2013.

Siden han og de øvrige aktionærer skød kapital ind i landsbymejeriet, er produktionen nemlig kun steget. Mejeriet indvejer i dag 4 millioner kilo mælk, producerer to dage om ugen, som bliver til 400 tons ost om året. Den forretning indbragte sidste år et resultat før skat på 1,3 millioner kroner.

Tre mejerister med stor kærlighed for deres fag har styr på det håndværksmæssige i dagligdagen. I alt tæller staben på Ingstrup nu 7 medarbejdere med over 210 års erfaring inden for mejerifaget.

Osten sælges i Rema1000-butikker landet over, og dette samarbejde er uundværligt for det lille nordjyske mejeri. Derudover afsættes til en stor del af den nordjyske detailhandel.

Børsens definitionen på en gazelle: En virksomhed, der i løbet af de seneste fire regnskabsår har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat, og som samlet set har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078