23948sdkhjf

NNF: Danish Crown udøver visionsløs revolverledelse

Danish Crown slagterier skal de kommende dage tage stilling til om de vil gå ned i løn de næste ti år. Men det er ikke løsningen, kritiserer Fødevareforbundet NNF.
Slagteriarbejdere på Danish Crowns slagterier i Herning, Ringsted, Blans, Horsens og Sæby har nu et par dage til at tage stilling til, om de vil gå ned i løn. Alternativet til et nej bliver angiveligt nye slagterilukninger. Det skriver DR Nyheder.

Ifølge aftalen skal slagteriarbejderne sig ja til at undvære fem procent af deres løn i de næste ti år. For en gennemsnitlig slagteriarbejder svarer det til op mod 200.000 kroner.

Ifølge Kurt Høj, der er tillidsmand på slagteriet i Herning, er opfattelsen at et nej til aftalen kommer til at betyde, at endnu flere slagteriarbejdere vil miste deres arbejde. Dette antydes også i en pressemeddelelse fra slagterikoncernen:

- Finder vi ikke fælles fodslag, står vi over for lukning af et slagteri inden for en overskuelig fremtid, siger Jesper Friis, der er direktør i DC Pork i meddelelsen.

Visionsløs revolverledelse
Slagteriarbejdernes fagforening Fødevareforbundet NNF har ikke meget til overs for det udspil, som de kalder visionsløs revolverledelse.

- Det er ikke slagteriarbejdernes løn, der truer slagterierne. Det er manglen på slagtesvin. Derfor er løsningen på slagteriernes udfordringer heller ikke at tage en del af slagteriarbejdernes løn, for at få bundlinjen til at tage sig pænere ud. Det er helt visionsløst, udtaler forbundsformand Ole Wehlast efter han sammen med NNF's Hovedbestyrelse har holdt ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag.

Han tror med andre ord ikke på, at løntilbageholdenhed kan redde så meget som én eneste arbejdsplads. Derimod mener han og hovedbestyrelsen, at oprettelsen af et medarbejderskab, er løsningen på de danske svineslagteriers udfordringer. En model, der lægger op til, at medarbejderne indbetaler 5 procent af deres løn til et medarbejderinvesteringsselskab, er kan øge svineproduktionen til gavn for slagterierne. Medarbejderne vil så efter 10 år få deres penge retur plus renter i samme hastighed, som de er blevet indbetalt.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096