23948sdkhjf

Dupont opfordrer til højere faglighed

Fødevareingrediens-virksomheden oplever store udfordringer med at finde egnede kandidater og opfordrer til at tilpasse de danske fødevareuddannelser.
DuPont mener det vil skabe øget faglighed, hvis de videregående uddannelser på fødevareområdet samles under samme tag. Det siger Torben Wiborg Jensen, innovationsansvarlig hos DuPont, til nyhedssitet Foodculture.

I Danmark er fødevareuddannelserne fordelt på henholdsvis Aalborg, Københavns- og Aarhus Universitet samt DTU og SDU.

- Som et lille fødevareforskningsland er det afgørende at have en kritisk masse. Og derfor er det vigtigt at samle de højere fødevareuddannelser ét sted. Som det er nu, har vi fortyndet fødevareuddannelserne geografisk og til dels i indholdet, så det faglige indhold ofte ikke matcher de kompetencer, vi efterspørger, siger Torben Wiborg Jensen til FoodCulture.

DuPont har inden for nogle specifikke områder meget svært ved at finde egnede kandidater.

- Når jeg slår et job op for mejeriingeniører, er der typisk 2-3 kvalificerede ansøgere, og arbejdsløsheden findes stort set ikke inden for det fag, selv om det er et enormt vigtigt område. I øjeblikket uddanner vi alt for mange unge mennesker til jobs, hvor der ikke er efterspørgsel, og der er alt for meget stivhed i systemet til at få det rettet hurtigt nok ind, siger Torben Wiborg Jensen videre til Foodculture.

Det er derimod nærmest umuligt for DuPont at finde danske kandidater inden for bageriindustrien.

Forslaget om at samle kræfterne møder opbakning hos Landbrug & Fødevarer.

- Det er nødvendigt at få et endnu bedre samarbejde med erhvervet ude på uddannelses-institutionerne, og vi er derfor også glade for, at regeringens vækstplan for fødevarer anbefaler, at det er nødvendigt at styrke erhvervsrelevansen i uddannelserne, siger Kim Tram, chefkonsulent, Forskning & Uddannelse i Landbrug & Fødevarer til FoodCulture.

Regeringens Vækstteam for fødevarer skal blandt andet se på fremtidens fødevareuddannelser. Parallelt hermed er Madkulturen, en institution under Fødevareministeriet, allerede i gang med at undersøge, hvordan man kan styrke fødevaresektoren. Både i forhold til erhvervsuddannelser og de videregående uddannelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096