Fødevareforskere hjælper med innovation
13 fødevareforskere, der dækker temaer som råvarekvalitet, ingredienser, fødevarekemi, biofunktionelle fødevarer, produktions- og effektiviseringsprocesser, samt forbrugeradfærd og branding er parate til at date virksomheder i Foulum den 27. marts.
De 13 fødevareforskere dater virksomhederne i form af korte møder af 20 minutters varighed. Det betyder, at både små og store fødevarevirksomheder har rig mulighed for at få ny viden eller møde forskere, som kan hjælpe med et helt konkret problem eller en ny ide.
- Et af Future Food Innovations formål er at fremme innovation i fødevarevirksomheder. Flere nationale rapporter viser, at virksomheder som indgår videnssamarbejde med eksempelvis universiteter, bliver mere produktive og kommer hurtigere fra ide til faktura. Dog oplever mange virksomheder, at det er svært at komme i kontakt med de rette videnspersoner. Derfor arrangerer vi matchmaking, hvor virksomheder og forskere samles et sted og her kan booke hinanden til en uforpligtende snak og se hinanden an, siger Gyda Bay, innovationschef i Future Food Innovation.
- Det tager tid at opbygge relationer, men i længden betaler det sig, for så er relationerne allerede kendte mennesker, når virksomheder pludselig har brug for ny viden. "Mød en forsker" er en effektiv måde at screene mulighederne på, fordi der deltager mange forskere, som dækker et bredt fagligt område, slutter Gyda Bay.
Arrangementet skaber nye relationer
- "Mød en forsker" er et arrangement, hvor vi møder nye virksomheder og pludselig får mulighed for at skabe relationer, som vi ikke selv ville have tænkt på, siger Michelle Williams, Institutleder for Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet.
Hun fremhæver også, at et møde ikke nødvendigvis behøver at føre til et samarbejde på den korte bane.
- Vi er altid interesseret i at komme i kontakt med nye virksomheder, idet vi har tendens til ofte at samarbejde med de samme, siger Michelle Williams. Arrangementet sidste år gav os blandt andet mulighed for at indgå i et samarbejde under Sundhedsvisionen, hvor vi undersøger, hvordan visse fødevarer kan forebygge diabetes, som er et stigende problem i befolkningen, siger Williams.
"Mød en forsker" finder sted torsdag den 27. marts kl. 8.30-14.30 på Aarhus Universitet Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele. Det er stadig muligt at tilmelde sig på www.b2match.eu/forskermatch .