Svenske saucer indtager Danmark
Søren Gericke og den svenske Michelin-kok Erik Lallerstedt vil lancere en nye sauce-serie på det danske marked.
- I alt for mange år har alt for mange danskere blandet pulver og vand og troet, at det var sovs, men det har altså ikke noget at gøre med sovs, hvis du spørger mig. Med Eriks Saucer kommer der en færdigsovs, som er lavet på samme måde, som man vil gøre det i et restaurantkøkken, og det kan smages, derfor har jeg sagt ja til at være med i projektet, siger Søren Gericke.
- Vi både tror og håber på, at danskerne kommer til at sætte pris på vores sovser, som er lavet helt fra bunden, og som både i smag og konsistens er præcis, som en sovs skal være. Samtidig håber vi også, at vi med vores sovser kan være med til at løfte standarden og forventninger til, hvordan god sovs smager, også når danskerne går i køkkenet og laver deres egen sovs, siger Erik Lallerstedt.
Svenskerne køber god færdigsovs – danskerne køber pulversovs
Eriks Saucer håber, at danskerne vil følge i hælene på det øvrige Norden, når det gælder færdigsovs.
- Vi kigger selvfølgelig nøje på markedsudviklingen i Norden. Og når vi får tal fra de svenske og danske supermarkeder, er det slående, hvor stor en forskel der er i sovsevaner. Hvor eksempelvis pulversovsen ikke udgør mere end max 20 procent af sovsemarkedet i Sverige, vil jeg skyde på, at det tilsvarende tal for Danmark er helt oppe på i nærheden af 75 procent, siger Michael Fordell, analysechef i Eriks Saucer.
Eriks Saucer er pt. den mest solgte færdigsovs i Sverige. Sovsen bliver tilberedt i et storkøkken i Stockholm.