23948sdkhjf

København løb med chokolade-DM

På fødevaremessen Foodexpo i Herning dystede kokkeelever fra hele landet om DM i Chokolade. Der var både kunst, kreativitet og nytænkning på tallerknerne.
Søndag formiddag tog fem hold kokkeelever hul på konkurrencen med chokolade som hovedingrediens. Hvert hold havde samme udfordring – at tænke ud af boksen og kreere både kage og desserttallerken, som blev vurderet på smag, tekstur og udseende af et kompetent dommerpanel bestående af blandt andet Wassim Hallal, kendt fra TV2-programmet "Hell's Kitchen".

Konkurrencen kulminerede med præmieoverrækkelse kl. 16.00, hvor to kokkeelever fra HRS København Cæcilie Dolleris og Mikkel Zachau løb med sejren.

Fokus på kunstnerisk udførelse
Fra dommerpanelet var der ros til hele deltagerfeltet for at udvise stor kreativitet og energi.

- Eleverne har gjort deres ypperste, og der har været fokus på kunstnerisk udførelse og nytænkning, lød det fra dommer Marianne Valentine, inden præmiepodiet skulle indtages.

Cæcilie Dolleris og Mikkel Zachau var tydeligt stolte over sejren, der kom som en overraskelse:

- Det er en fantastisk fornemmelse af vinde DM i Chokolade. Vi havde ikke forventet det, da holdene var meget ens og dygtige, men så yder man også mere, lød det samstemmende fra Cæcilie og Mikkel.

De to kokkeelever har tidligere stået i lære sammen og er således vant til at samarbejde, men det har ikke afholdt dem fra at træne to gange om ugen ca. tre måneder op til mesterskaberne.

Karen Reimann Lyngby og Leon Hansen fra HRS Silkeborg blev nr. 2 i konkurrencen, mens Mikkel Baadstorp og Marcus Knakkergaard fra Århus Tech kom ind på 3. pladsen.

DM i Chokolade, som arrangeres af Cacao Barry, har til formål at sætte fokus på chokoladedesserter i restaurationsbranchen. Næste gang DM i Chokolade finder sted er på Foodexpo i 2016.

Fakta

Deltagere:
• EUC Syd: Tobias Hennings (Bov Kro) og Martin Neumann (Ballebro Færgekro)
• EUC Vest: Alexander Spenner (Restaurant Kunstpavillonen) og Nikolaj Breum Bach (Henne Mølleå Badehotel)
• HRS København: Cæcilie Dolleris (Alberto K) og Mikkel Zachau (Le Sommelier)
• HRS Silkeborg: Karen Reimann Lyngby (L'Estragon) og Leon Hansen (Hotel Munkebjerg)
• Århus Tech: Mikkel Baadstorp (Restaurant Dauphine) og Marcus Knakkergaard (Restaurant Dauphine)

Dommerpanel:
• Overdommer Peter Rolaj, konditor med bachelor i gastronomi, underviser på Kold College i Odense
• Rikke Kring, konditor, indehaver af Kring Chokolade i Middelfart
• Wassim Hallal, mesterkok, kendt fra TV2-programmet Hell's Kitchen, ejer af Restaurant Frederikshøj i Århus
• Marianne Valentine, konditor, bager og chocolatier, ejer af Sweet Valentine i København
• Lars Knudsen, kok og tjener, restauratør på Skovbakken Restaurant ZOO i Odense
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078