23948sdkhjf

Danmarks største talenter kåret på Foodexpo

Kokkeelever, caterelever, smørrebrødsjomfruelever og tjenerelever konkurrerede mandag om at blive Danmarks bedste inden for deres fag.
Danmarks dygtigste kokkelever kommer fra Hansenberg i Kolding – Mette Obling Jensen fra Aagaard Kro og Jeanette Hermann Rasmussen fra Munkebjerg Hotel vandt guld ved mesterskaberne under Foodexpo.

- Vi var spændte og nervøse, men vi vandt på samarbejde og holdånd, lød det fra de glade vindere bagefter.

På andenpladsen kom holdet fra Food College Aalborg, Alexander Bjørnum Jensen fra Restaurant Glashuset og Dennis Drejer Birch fra Restaurant Fusion. Tredjepladsen gik til holdet fra Hotel- og Restaurationsskolen i København ved Patrick Bach Andersen fra MB Group og Erik Pedersen fra Restaurant Geist.

Jyder tog guldet ved Cater-DM
Også catereleverne dystede om danmarksmesterskabet og her løb Ishak Teljigovic og Katie Kristensen fra Teknisk Skole Silkeborg med titlen. En kæmpe forløsning, lød det fra den ene part af det vindende hold, Ishak Teljigovic, der ikke lagde skjul på, at målet forud for konkurrencen var en topplacering.

- Vi har trænet rigtig mange råvarer gennem de seneste tre til fire måneder for at være optimalt forberedt til DM. I alt har vi nok brugt 200 timer på træning, sagde den nykårede danmarksmester efter en intens dag i konkurrence-køkkenet i Herning.

Ishak Teljigovic er til daglig i praktik hos Kantinen Vejlevej hos Learnmark Horsens og Katie Kristensen hos EnergiMidt.

Andenpladsen ved DM for Caterelever gik til Maria Sejr, Via University College, og Henrik Hansen, Terma, fra Aarhus Tech. Thi Thuy Nga Nguyen, L&L Catering ApS, og Mette Justesen, Skive Kaserne, fra Food College Aalborg blev nummer tre.

Højspændt DM for Smørrebrødsjomfruelever
Hos smørrebrødsjomfrueleverne gik Christina Andersen og Lisbeth Pilegaard fra Hotel- og Restaurantskolen i København hele vejen.

- Det kan slet ikke beskrives, hvordan vi har det lige nu – vi ryster og har sommerfugle i maven, lyder det fra de glædestrålende nykårede danmarksmestre.

På andenpladsen kom Emma Larsen og Charlotte Esbensen som er i praktik hos henholdsvis Rugvænget Smørrebrød og Brødrene Price. Maria Johansen med praktiksted hos Tivolihallen og Chia Friis Olesen, praktikant hos Glostrup Smørrebrød, tog tredjepladsen.

Nadia og Michelle vinder tjenerelev-DM
Danmarks dygtigste tjenerlever hedder Nadia Potempa og Michelle T. Andersen, er fra Silkeborg Tekniske Skole og serverer på Restaurant Over Middel i Horsens. Det var første gang, de stillede op til noget som helst, men hvis resultatet af DM for tjenerlever er en målestok, så bør de stille op noget oftere.

- Det er ret vildt – jeg var til min første vinsmagning i tirsdags, og nu har vi vundet det her. Det er overvældende, sagde Nadia bagefter, og Michelle kaldte det ”vanvittigt” og ”uvirkeligt”.

På andenpladsen kom holdet fra Kold College Odense, Ronnie N. Pedersen fra Falsled Kro og Rasmus Brink fra Kok og Vin. Hotel- og Restaurationsskolen i København tog tredjepladsen med Lars Said Korby fra Restaurant Noma og Cathrine Brochorst fra Restaurant Kong Hans.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08