Fødevareministeren overrakte 83 øko-spisemærker
Fødevareminister Dan Jørgensen overrakte økologiske spisemærker i både guld, sølv og bronze til hele 83 spisesteder under FoodExpo i Herning i dag.
- Det betyder, at rigtigt mange mennesker får økologisk mad i hverdagen. Og en af de mange fordele ved den økologiske omlægning i køkkenerne er, at måltiderne bliver sundere, sagde fødevareminister Dan Jørgensen inden overrækkelsen af øko-spisemærkerne, som var arrangeret af Økologisk Landsforening.
Han pegede både på, at der kommer flere grøntsager på menuen, når køkkener omlægger til økologi, samt at man undgår potentielt skadelige pesticidrester.
Engagement der gavner os alle
Fødevareministeren understregede, at økologien i Danmark er drevet af engagement og ildsjæle og roste køkkenarbejderne for deres flotte arbejde.
- Det er virkelig godt gået af jer alle, og det er mig en meget stor ære at få lov at overrække så mange økologiske spisemærker i dag. Fortsæt det gode arbejde, opfordrede Dan Jørgensen.
Formanden i Økologisk Landsforening, Per Kølster, takkede også køkkenmedarbejderne for deres indsats for at udbrede de økologiske måltider.
- Når det lykkes at hæve økologiprocenten ude i køkkenerne uden samtidig at øge budgetterne, så skyldes det engagement. De mange, der i dag modtager spisemærket, har slidt, slæbt og stræbt på vores alles vegne, sagde Per Kølster og påpegede, at arbejdet med økologi ude i køkkenerne blandt andet er til gavn for vores miljø, natur og fælles drikkevand.