23948sdkhjf

Hvor er madkulturen på vej hen?

På Foodexpo gav fremtidsforsker og sociolog Birthe Linddal bud på de madtrends, du skal holde øje med.
Madkulturen er under forandring og i fremtiden vil vi spise mere mad, som andre laver. Sådan indledte Birthe Linddal sit 30 minutters oplæg på Fremtidens Køkken på Foodexpo tirsdag.

Cateringbranchen er i voldsom vækst og det er der en grund til. For forbrugerne ændrer vaner og køber i stigende grad mad udefra. Ifølge Birthe Linddal er der et glidende fokusskifte:
  • Fra hjem til ude
  • Fra pligt til passion
  • Fra lavstatus til højstatus
  • Fra pris til kvalitet
  • Fra standard til autencitet
  • Fra frost til frisk

Når madkulturen ændrer sig betyder det også, at maden vi spiser, ændrer karakter. Ifølge Birthe Linddal er det værd at holde øje med følgende trends:
  • Ny diæt bliver groft og grønnere
  • Go local – vælg lokalt producerede fødevarer i en global verden
  • Dyrevelfærd
  • Bæredygtighed/Økologi
  • Hjemmelavet
  • Sunde og alternative snacks & mellemmåltider
  • Æstetik
  • Fun food – mad med overraskelseseffekt
  • Pure – uden tilsætningsstoffer
  • Lidt, men godt
  • Mere sundhed
  • Mere fuldkorn
  • Mad med merværdi

Oplægget var især henvendt til kantineledere og -medarbejdere, men også producenterne i industrien kan med fordele skele denne vej. Trends starter typisk på toprestauranterne og i de større byer, men spreder sig så langsomt som ringe i vandet - også til provinsen, sluttede Birthe Linddal og viste billeder af nye økologiske raw food produkter og grøntkålschips, som hun havde oplevet på verdens største økologi-messe, Biofach.






Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11