Nye vitaminer til fødevareerhvervet
Den regionale fødevaresatsning har de seneste fem år arbejdet for at booste det midtjyske fødevareerhverv. Nu skal den udbygges og ruste virksomhederne til udfordringerne på det globale marked.
- Så nu skal der bygges videre på de gode erfaringer og resultater, som den midtjyske indsats har medført gennem de seneste fem år, og vi skal fortsat have ambitionerne om at skabe endnu mere vækst og udvikling i fødevareerhvervet. Det bliver en spændende opgave, hvor der ligger et stort potentiale for det midtjyske videnmiljø og fødevareerhverv, siger formand for fødevarerådet Greta Jakobsen, der er direktør for Højmarklaboratoriet.
Erik Sejersen, afdelingschef i Region Midtjylland supplerer:
- Nu skal vi i dialog med blandt andre Erhvervs- og Vækstministeriet om videreudbygningen og fokuseringen af regionens fødevaresatsning. En satsning, som kommer til at handle meget om produkter og innovation.
I forvejen understøtter den midtjyske fødevareindsats via operatøren Future Food Innovation virksomhederne på flere fronter – eksempelvis via skræddersyet hjælp til konkrete innovationsforløb ude i selve virksomheden, arrangementer som ’Mød en forsker’ og ’Innovationcamps’, hvor studerende giver virksomhederne friske bud på løsning af en konkret udfordring.
Erhvervslivet sidder med
Ud over Greta Jakobsen består regionens fødevareråd af adskillige regionale og nationale spillere på den danske fødevarescene. Således er erhvervs – og arbejdstagerorganisationer og videninstitutioner repræsenteret i rådet. Dertil kommer den regionale fødevarevirksomhed KMC, også kendt som Kartoffelmelcentralen A.m.b.a. Her siger CEO Nicolai Hansen:
- I mine øjne er det afgørende for fødevareerhvervets fremtid, at den regionale satsning har et nationalt og globalt perspektiv. Desuden skal den også fremover prioritere at skabe et dynamisk og vedvarende innovationsmiljø i virksomhederne. For vores virksomhed er det afgørende at blive introduceret til de rette forskere og få sparring for at kunne løfte en del af vores produktion fra lavværdi til højværdi.
Fødevarerådet behandlede på sit møde den 14. marts det første udkast til regionens nye strategi på området. Strategien forventes godkendt i Vækstforum og senere i regionsrådet i løbet af 2014 og klar til implementering primo 2015.