Proteinpulverproducent forsøger sig med stevia
Hadsund-virksomheden Bodylab Nutrition har brugt et år på at udvikle steviasødet proteinpulver.
- Vi har mange kunder, som har efterspurgt proteinpulver med stevia i stedet for traditionelle sødemidler. Det lytter vi naturligvis til, fortæller Rasmus Thorup, indehaver af Bodylab Nutrition og den tilhørende webshop bodylab.dk.
I modsætning til almindeligt sukker, giver det naturlige sødemiddel fra stevia-planten ikke store udsving i blodsukkeret, hvilket mange kost- og sundhedsinteresserede kunder lægger stor vægt på.
Flere varianter i støbeskeen
Det nye proteinpulver er med æblesmag, og der har ifølge Rasmus Thorup været stort fokus på at nedtone den distinkte smag af anis, som kendertegner nogle stevia-sødede produkter:
- Vi har været meget bevidste om at finde den rette kombination. Vi er ikke gået på kompromis med smagen og har derfor også brugt næsten et år på at udvikle denne nye variant. Vi synes selv, at den er blevet rigtig god – ligesom vi også har fået godkendt den hos eksterne prøvesmagere, for at sikre os, at vi har ramt smagen rigtigt, siger han.
Proteinpulveret er produceret på Bodylab Nutritions egen fabrik i Hadsund, og ud over æblesmagen, er planen at introducere flere stevia-sødede smagsvarianter inden længe.
- Vi starter med æblevarianten, men på længere sigt er det planen også at indføre de mere traditionelle smagsvarianter i en stevia-sødet version, da efterspørgslen er stor, fortæller Rasmus Thorup.