23948sdkhjf

Dansk pizzaria eksporteres til Japan

En japansk forretningsmand er så begejstret for den danske gourmetpizzakæde gorm’s, at han nu åbner en gorm’s pizzarestaurant i Fukuoka i Japan.
Restauranten, der åbner i april, er den første gorm’s uden for Danmark, men nok ikke den sidste. Japanerne har nemlig allerede planer om at åbne endnu en restaurant i Nagasaki til efteråret. Dermed kan Japan være døren til resten af verden for den danske gourmetpizzakæde.

Det er japaneren Seiichiro Iwamura, der normalt beskæftiger sig med import af dansk design, som nu vil lave danske gourmetpizzaer til japanerne. Hos ejerne af gorm’s betegner man det som et kæmpe skulderklap, at en japaner ser så mange kvaliteter i gorm’s pizzabrand, at han nu tager konceptet med til Japan.

- Det er fantastisk, at vi nu kan åbne i Japan. Der er mange gode pizzarestauranter i hele verden, så at Seiichiro Iwamura netop har valgt gorm’s, ser vi som en anerkendelse af ikke blot vores gode pizze, men hele konceptet og tilgangen til råvarer, smag, nytænkning af pizzakonceptet og stemningen og humøret i vores restauranter, siger Gorm Wisweh, der er en af de seks ejere af gorm’s.

Dansk-italiensk med japansk touch
Den nye restaurant i Japan bliver drevet som franchise, men vil ellers ligne de danske gorm’s restauranter i Magstræde og Nyhavn – også når det gælder brug af årstidens råvarer og lokale smagsvarianter. Det betyder, at menukortet kommer til at afspejle det japanske køkken.

Netop det japanske menukort arbejder Gorm på i disse dage, inden han til april drager til Japan med sin familie for at lære Seiichiro Iwamura og hans kokke kunsten at bage en ægte gorm’s gourmetpizza.

- Vi skal ikke over og lave en tro kopi af gorm’s i København. Vi skal lave en gorm’s med et japansk gastronomisk touch, der bibeholder tilgangen, kærligheden og energien, som vi lægger i pizzaerne, siger Gorm.

Japansk chok: Kan pizza smage så godt?
Seiichiro Iwamura blev interesseret i gorm’s, efter at han havde spist på gorm’s restaurant i Magstræde i København.

- Grunden til jeg blev vild med gorm’s var det chok jeg fik, da jeg tog min første bid. Jeg havde aldrig smagt en pizza, der smagte så godt! Jeg var vild med pizzaen, men også med interiøret i restauranten, der var sans for det, og atmosfæren var god. Og så var der unge Gorm, der virkede positiv og passioneret, siger Seiichiro Iwamura.

Om baggrunden for at tage det danske pizzakoncept med til Danmark forklarer Seiichiro Iwamura, at man i Japan næsten kun har napolitanske pizzaer med en meget tyk bund. Tynde pizzabunde som hos gorm’s er ikke noget man ser, og langt de fleste pizzaer smager ikke særligt godt.

- Det, at det er en dansker, der laver pizzaen gør, at jeg mener, at pizzaen får et nyt liv, siger Seiichiro Iwamura.

- I Japan er Skandinavien lig med flotte møbler og godt design, og japanerne synes danske restauranter er flot indrettet og har en god atmosfære. Det giver et image af at have et højt niveau. At det ikke er Tokyo, men Fukuoka der starter noget direkte fra udlandet er noget nyt, men Fukuoka er porten til Asien i Japan, og det vil jeg udnytte, siger Seiichiro Iwamura.

Fukuoka, hvor restauranten skal ligge, er nr. 12 på Monocles liste over bedste byer i verden bl.a. pga. af stærk gastronomisk profil.

gorm’s har tidligere været i dialog med restauratører i Sydafrika og Australien om etablering af gorm’s restauranter, men de har ikke været nær så dedikerede som japanerne.

- Det gør os overdrevet stolte at kunne åbne på så krævende et marked som det japanske. Og hvis gorm’s kan få succes i Japan, hvor kan det så ikke? Forhåbentligt kan åbningerne i Japan lære os en masse om, hvordan vi kan eksportere til andre lande, så vi en dag kan åbne i London som MASH og i New York som Aamanns, slutter Gorm Wisweh.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078