Sindal Slagtehus slår dørene op
En nordjysk ejendom er blevet omdannet til et fuldt moderne slagteri med autorisation til at slagte grise, lam og vildt.
Fødevarekontrollen har sagt god for forholdene både før og efter ombygningen af gården, og nu har de to iværksættere fået autorisation til at slagte grise, lam og vildt som eksempelvis kron- og dådyr.
- Fødevarekontrollen har været med lige fra starten, og vi har rettet os efter alle deres anvisninger, for vi betragter kontrollen som vores sparringspartner og ikke som en modstander, siger Jesper Nørlev til Nordjyske.
Det er blandt andet tankerne om bedre dyrevelfærd, der har fået de to parter til at gå sammen om det nye slagteri. Man satser nemlig på dyr fra lokalområdet og har allerede fået opbakning fra flere landmænd. Dermed er transporttiden minimal og man undgår at stresse dyrene alt for meget, pointerer de nye slagteriejere, som også fortæller Nordjyske, at dyrene får et døgns tid i frisk halm, inden de kommer under kniven.
Læs originalartiklen