Pølsegodkendelse i millionklassen
Dan Jørgensen har landet eksport-godkendelse til 250 mio. kr. i forbindelse med statsbesøget i Beijing. Dermed bliver Danmark det første land i verden, der kan sælge pølser og andet varmebehandlet kød i Kina.
- Jeg er stolt og glad. Danmark bliver nu det første land i verden, som må sælge pølser til de kinesiske middagsborde. Det betyder 250 mio. kr. i eksport, og at vi sikrer arbejdspladser og vækst i Danmark. Det har holdt hårdt, og jeg er glad for, at vi i tæt og konstruktivt samarbejde med erhvervet nu er kommet i mål, siger fødevareminister Dan Jørgensen.
Et enormt potentiale i den voksende middelklasse
I takt med at velstanden i den kinesiske befolkning er steget markant, er kødforbruget fulgt med. Godt to-tredjedele af alt kød, som spises i Kina, er svinekød. I 2009 var der 157 mio. mennesker i den kinesiske middelklasse, og i 2021 kan der være 670 mio. mennesker.
- Den kinesiske middelklasse vokser med eksplosiv fart, og de mange kinesere med Yuan på lommen vil have kvalitet. Godkendelsen understreger, at Danmark skal konkurrere på mere end pris. Dansk fødevarekvalitet og fødevaresikkerhed er i verdenseliten, og netop disse spidskompetencer gør, at vi med godkendelsen kan fastholde produktion og slagteriarbejdspladser i Danmark, siger Dan Jørgensen.
Erhvervet glæder sig over godkendelse
Dansk svinekødseksport til Kina udgør fødevaresektorens næststørste eksportvare, og med den nye registrering af danske virksomheder, der kan eksportere varmebehandlet svinekød, styrkes fundamentet for at udbygge eksporten yderligere til det kinesiske marked, som er verdens største aftager af svinekød.
- Der skal lyde ros til fødevareminister Dan Jørgensen for velgennemførte forhandlinger med den kinesiske delegation. Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes fødevareministeren at få en endelig aftale i hus. Det betyder både eksportkroner til statskassen og fastholdelse af gode danske arbejdspladser, siger direktør i Landbrug og Fødevarer, Søren Gade.