23948sdkhjf

Fødevarenetværk udvikler madkulturen

I dag samles nøglepersonerne bag de regionale fødevaresatsninger i Danmark på Fyn for at dele erfaringer og viden.
Mangfoldigheden i den danske madkultur afspejles i de mange klynger, netværk og foreninger, der arbejder for at udvikle den danske fødevareklynge. Nu styrkes arbejdet yderligere, når Syddansk Fødevareklynge i samarbejde med Madkulturen samler de regionale og nationale fødevaresatsninger på tværs af landet for at erfaringsudveksle. Godt 30 nøglepersoner har afsat en hel dag for at mødes på Broholm Slot på Fyn.

- Vi ved, at netværk og erfaringsudveksling bidrager til en positiv udvikling af erhvervet, derfor vi vil gerne være med til at sikre et tættere samarbejde mellem aktørerne, så vi forhåbentlig opnår solide synergieffekter til gavn for hele fødevarebranchen, også udenfor Region Syddanmark, siger Andreas Cæsar Møller Jensen, projektleder for Syddansk Fødevareklynge, der har taget initiativ til mødet.

Styrket indsats på tværs af landet, også i fremtiden
Repræsentanter fra bl.a. Danish Food Cluster, Smagen af Danmark, Grønne Regionale Oplevelser, Bornholms Fødevareklynge, VIFU og Landbrug & Fødevarer er inviteret med til bords i et sammenskudsgilde af erfaringer med og diskussion om emnerne netværk, innovation, lokale råvarer og bæredygtighed.

- Mødet sætter fokus på noget af det, der er allervigtigst i fødevaredanmark lige nu, nemlig at sætte lokale og regionale fødevarenetværk i forbindelse med hinanden for at kunne dele erfaringer og gå sammen om løsningen af nogle af de udfordringer, de står over for. Samtidig kan vi se, at der bliver større og større fokus på bæredygtighed, og her kan mødet være med til at belyse nogle af de muligheder, fremtiden byder på i den sammenhæng, siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen.

Mødet mellem de mange kræfter bag de regionale og nationale fødevaresatsninger skal skabe nye samarbejdsflader og styrke de nuværende på tværs af landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066