Slagterprisen 2014: De nominerede er...
De fire slagtere, der skal kæmpe om Landbrug & Fødevarers Slagterpris 2014, er nu fundet.
Slagtermester Kim Andersen fra SuperBest i Hjørring (foto) er sammen med slagtermester Peter Olsen fra Emilievejs Slagterforretning, mad med mere i Frederikshavn, slagtermester Jens Slagter fra Slagteren ved Kultorvet i København og slagtermester Peder Pedersen fra SuperBest i Struer nomineret til Slagterprisen 2014.
Med i feltet er i år slagtermester Peter Olsen fra Emilievejs Slagterforretning, mad med mere i Frederikshavn, slagtermester Kim Andersen fra SuperBest i Hjørring, slagtermester Jens Slagter fra Slagteren ved Kultorvet i København og slagtermester Peder Pedersen fra SuperBest i Struer.
- Igen i år var der virkelig mange stærke kandidater til Slagterprisen og branchen kan godt være stolt af, at den år efter år kan indstille så mange dygtige slagtere. Det har været rigtig svært at vælge de fire nominerede, men det er kun godt. Det betyder, at hele feltet er stærkt, og det gør konkurrencen mere spændende, siger Vickie Kristensen, seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.
For at blive indstillet til prisen skal slagterne blandt andet vise fokus på space mangagement, kvalitet, basishåndværk, og præsentation af råvaren. Samtidig skal de kunne rådgive kunderne og ikke være bange for at afprøve nye og innovative ideer inden for kødverdenen. Alt dette vurderede juryen, at de fire nominerede havde klaret med glans.
- Der bliver virkelig innoveret ude hos de fire nominerede. Et fællestræk hos dem er, at de alle på hver deres måde fortæller en historie som slagtermestre. Det kommer til udtryk både i kommunikationen med kunderne og i kødprodukterne. Derudover har de alle fire stærke holdninger til kødets oprindelse, kvalitet og formår at vise dybde og bredde i sortimentet, siger Vickie Kristensen og fortsætter:
- Vi glæder os i juryen til i løbet af sommeren at aflægge uanmeldt besøg hos de nominerede for at se de dygtige slagtere på deres hjemmebane og på den måde få bedre mulighed for at komme tættere på at finde juryens emne til en vinder af Slagterprisen, siger Vickie Kristensen
Vinderen findes på Fødevaredagen
Igen i år er det branchen selv, der er med til at finde vinderen af Slagterprisen 2014. Sidste år forsøgte man sig for første gang med en afstemning ved selve prisfesten, så de fremmødte branchefolk fik lov at være med til at finde årets vinder. Det var en stor succes, som man gentager i år, men denne gang bliver rammen om Slagterprisen 2014 anderledes, men stadig meget festlig.
- Vi har valgt at kåre årets slagter på Fødevaredagen den 28. oktober i Århus arrangeret af Landbrug & Fødevarer. Her er hele fødevarebranchen repræsenteret og alle vil kunne være med til at fejre vinderen af Slagterprisen 2014, så det skal nok blive et brag af en kåring, siger Vickie Kristensen.