23948sdkhjf

Slagteris skæbne tæt på afgjort

Ledelsen fra DC Pork mødtes mandag med alle medarbejdere på Danish Crown i Rønne til en sidste gennemgang for at finde de besparelser, der kan redde slagteriet.
Mandag klokken 13.00 var skæbnetime for Danish Crown i Rønne.

- Vi har haft mange intense forhandlingsmøder med alle involverede parter og har mødt en fantastisk konstruktiv velvilje til at finde en levedygtig løsning, men jeg må også konstatere, at vi på nuværende tidspunkt stadig mangler at få en tilbagemelding fra NNF på det, der handler om medarbejderne, siger Jesper Friis, CEO i DC Pork, i en meddelelse.

På nuværende tidspunkt er der givet tilsagn om, at ejere, politikere og andre samarbejdspartnere leverer godt halvdelen af besparelserne.

Samarbejdsudvalget har på et møde for nylig sagt ja til en løsning, som dels omfatter, at der etableres en Bornholmerfond, hvor medarbejderne skyder 8 pct. af deres løn ind til brug for investeringer og effektiviseringer på slagteriet. Herudover har samarbejdsudvalget sagt ja til en firedages uge. En slagteriarbejder på Bornholm tjener i gennemsnit 197 kr. i timen. Det svarer til knap 380.000 kroner om året.

Det er blandt andet den model, alle medarbejdere på slagteriet i dag orienteres om på et sidste og afgørende møde. Aftalen afventer nu godkendelse fra NNF, fordi den er usædvanlig.

- Fordi der er tale om en usædvanlig løsningsmodel, er det op til NNF at give en endelig godkendelse af modellen, men i sidste ende handler det her om 190 medarbejderes fremtid, og derfor synes vi også, de skal have mulighed for at komme med en tilkendegivelse. Finder vi ikke de nødvendige besparelser, står det klart, at slagteriet i Rønne desværre ikke står til at redde, slutter Jesper Friis.

NNF: Danish Crown truer medarbejderne
Metoden vækker dog forargelse hos Fødevareforbundet NNF, hvor forbundssekretær på slagteriområdet, Jim Jensen, tager stærkt afstand fra Danish Crowns truende facon. Det skriver forbundet på sin hjemmeside.

- Vi har tidligere oplevet, hvordan Danish Crown har sat tillidsrepræsentanterne på slagterierne en pistol for panden og bedt dem vælge mellem lønnedgang eller lukning. På Bornholm er de gået skridtet videre og truer nu medarbejderne. Det er helt urimeligt at bede menige slagteriarbejdere om at afgøre slagteriets fremtid. Den slags beslutninger træffes af ledelsen - og kun ledelsen. Hvis de beslutter at lukke slagteriet, så er det ene og alene deres beslutning. Det ville klæde dem at påtage sig det ansvar, i stedet for at gøre medarbejderne, fagforeningen eller kommunen til syndebuk for de mere ubehagelige beslutninger, udtaler Jim Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109